14 octombrie 2016, 11:20 Realitatea moldovenească views 5439
Ungaria a deschis o linie de creditare pentru Moldova
14 octombrie 2016, 11:20 Realitatea moldovenească views 5439

Ungaria a deschis o linie de creditare pentru Moldova

Suport financiar pentru antreprenorii din Republica Moldova. Ungaria a deschis o linie de creditare în valoare de peste 61,5 milioane de euro pentru agenţii economici, care au proiecte comune cu firme maghiare. Creditele sunt oferite pentru toate domeniile de activitate, iar rata dobânzii este de până la 2,5 la sută anual.

Conducerea Ministerului moldovean al Economiei şi reprezentanții băncii maghiare, care va acorda creditele spun că 15 la sută din suma totală va fi acordată antreprenorilor moldoveni, iar celelalte 85 la sută vor fi acordate la solicitarea ambelor părți.

Viceministrul Economiei, Vitalie Iurcu, a afirmat că împrumuturile sunt un suport real pentru antreprenorii noștri și vor contribui la dezvoltarea relațiilor economice dintre cele două state. În Republica Moldova sunt 59 de întreprinderi cu capital maghiar, care au investit 90 de milioane de lei.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

Ungaria , credit , bani

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
1213 locuitori

Petruşeni este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Petruşeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Rîșcani și la 195 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1213 oameni. Satul Petrușeni a fost menționat documentar în anul 1620.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.