04 noiembrie 2016, 09:35 Realitatea moldovenească views 4677
Moldova şi India își dezvoltă colaborarea bilaterală
04 noiembrie 2016, 09:35 Realitatea moldovenească views 4677

Moldova şi India își dezvoltă colaborarea bilaterală

Republica Moldova și India ar putea lansa parteneriate noi în domenii precum industria textilă şi cea alimentară, medicina şi farmaceutica, tehnologiile informaţionale şi producerea energiei regenerabile.

Despre aceasta s-a discutat în cadrul unei întrevederi a premierului Pavel Filip cu ministrul statisticii şi implementării programelor al Republicii India, D.V. Sadananda Gowda. În cadrul întrevederii, s-a discutat despre perspectivele de dezvoltare a cooperării moldo-indiene.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, ministrul D.V. Sadananda Gowda a menţionat că executivul Indiei îşi doreşte o avansare calitativă a relaţiei bilaterale cu Republica Moldova şi apreciază colaborarea fructuoasă a celor două state în cadrul organizaţiilor internaţionale.

Premierul Pavel Filip a exprimat deplina deschidere din partea Guvernului Republicii Moldova pentru identificarea oportunităţilor de impulsionare a schimburilor comerciale între ambele state, în particular sporirea exportului de produse moldoveneşti pe piaţa indiană şi atragerea investiţiilor indiene în ţara noastră. În context, s-a discutat despre posibilitatea creării comisiei mixte interguvernamentale pentru cooperare comercial-economică şi intensificarea contactelor comerciale reciproc avantajoase.

Ministrul statisticii şi implementării programelor al Republicii India, D.V. Sadananda Gowda, se află într-o vizită de trei zile în Republica Moldova, având în programul său întrevederi cu oficiali de rang înalt, dar şi vizite la unele instituţii de învăţămînt din ţara noastră.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Moldova , India , cooperare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
2794 locuitori

Horodişte este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Horodişte este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Călărași și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2794 de oameni. Satul Horodiște a fost menționat documentar în anul 1420.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.