29 noiembrie 2016, 15:00 Realitatea moldovenească views 5787
Platformă informaţională privind piaţa biomasei şi energiei
29 noiembrie 2016, 15:00 Realitatea moldovenească views 5787

Platformă informaţională privind piaţa biomasei şi energiei

Consumatorii vor putea găsi toate informaţiile necesare despre produsele de pe piaţa biomasei şi a energiei pe o platformă online lansată la Forumul Bioenergie, desfăşurat în cadrul săptămânii Moldova Eco-Energetică. Platforma reprezintă o oportunitate şi pentru producătorii care doresc să-şi promoveze produsele de acest tip, plasând diverse anunţuri.

Ion Cozma, directorul adjunct al Agenţiei pentru Eficienţă Energetică, a declarat că crearea platformei a reieşit din necesitatea de a face legătura între consumator şi producător. Potrivit lui, anunţurile din acest domeniu, existente până acum, erau cu un grad scăzut de plauzibilitate, or pe această platformă informaţională se vor putea înregistra acei producători care deţin certificate de calitate şi care vor prezenta datele companiei, iar acestea ulterior vor fi verificate.

„Conceptul propus urmăreşte crearea unei platforme integre din domeniul bioenergiei care să ne ofere un tablou complex despre tot lanţul valoric, şi anume: producătorii/furnizorii de biocombustibil – brichete, pelete, paie balotate, producătorii, furnizorii de echipamente, centrale termice, linii de producere, furnizorii de materie primă etc.", a notat Ion Cozma.

Platforma: piata-biomasa.md este disponibilă pentru utilizatori începând de astăzi, 29 noiembrie. Utilizatorii pot găsi pe platformă informaţii despre furnizorii de cazane, producătorii de biomasă etc. De asemenea, pot fi găsite informaţii despre capacitatea centralei termice necesară pentru încălzirea locuinţei, cât combustibil va fi necesar pentru sezonul de încălzire şi care este costul, comparativ cu încălzirea pe gaze naturale sau cărbune.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

platforma , biomasă , piata

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1523
Populația:
23650 locuitori

Dubăsari este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Dubăsari. Amplasat pe malul stîng al rîului Nistru, oraşul Dubăsari se află la o distanţă de 47 km de Chișinău. În anul 2004 populaţia oraşului constituia 23650 de locuitori. Satul Dubăsari, a cărui denumire vine de la vechiul cuvînt dubăsar (luntraş), este atestat de documente începînd cu anul 1523.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.