29 noiembrie 2016, 16:45 Realitatea moldovenească views 5295
Rusia, pregătită să ridice embargoul la unele categorii de produse
29 noiembrie 2016, 16:45 Realitatea moldovenească views 5295

Rusia, pregătită să ridice embargoul la unele categorii de produse

Rusia este pregătită să anuleze embargoul la fructele şi legumele crescute în Moldova. Anunţul a fost făcut în urma discuţiilor dintre ministrul Economiei de la Chişinău, Octavian Calmîc, şi vice-premierul rus Dmitri Rogozin, care s-au întîlnit la Moscova.

"În cadrul comisie s-a reuşit să se convină şi să se agreeze asupra planului de măsuri de acţiuni care urmează să fie relizate în 2016-2017 pentru realuarea relaţiilor comercial-economice şi dezvoltarea lor între Republica Moldova şi Federaţia Rusă. Un şir de acţiuni şi subacţiuni pe mai multe domenii de bază fiind cele care ţin de schimburile comerciale, exporturile, realuarea exporturilor din Republica Moldova către Federaţia Rusă, anularea măsurilor sanitare, fitosanitare, care au fost întreprinse de către Federaţia Rusă, faţă de produsele de origine moldovenească, dezvoltarea cooperării în domeniu vamal, în domeniu energetic, în domeniul transporturilor", a precizat ministrul Calmîc.

"Discuţiile au fost foarte pozitive, constructive, este un trend ascendent al contactelor la diferite instituţii guvernamentale. S-a reuşit să depăşească problema în domeniu transporturilor. Partea rusă s-a angajat să ofere 75.000 de permisiuni pentru transportatorii noştri în Federaţia Rusă şi 750 de permisiuni pentru a tranzita teritoriul Federaţiei Ruse spre ţări terţe, lucru care va facilita foarte mult comerţul între ambele ţări, dar şi exporturile noastre spre ţări terţe cum ar fi Kazahstan, Kîrgîstan", a adăugat Octavian Calmîc.

"Este o viziune de soluţionare în domeniul transporturilor, sigur că suplimentar părţile trebuie să semneze un acord, care a fost agreat şi a fost convenit. Acest lucru trebuie să se întîmple în trimestru I 2017 şi imediat după aceasta Federaţia Rusă va pune la dispoziţie toate aceste cantităţi de acte permisive pentru transportatorii din Republica Moldova", a conchis ministrul Economiei.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

produse , embargo , Rusia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1732
Populația:
353 locuitori

Sărăței este un sat din cadrul comunei Hîrjău din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Rîbnița și la 106 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 353 de oameni. Satul Sărăței a fost menționat documentar în anul 1732.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.