14 decembrie 2016, 12:00 Realitatea moldovenească views 51639
Condiţii de muncă mai bune pentru gravide şi mămici
14 decembrie 2016, 12:00 Realitatea moldovenească views 51639

Condiţii de muncă mai bune pentru gravide şi mămici

Femeilor gravide și acelora care alăptează le vor fi oferite condiţii de muncă mai bune. Angajatorii vor fi obligaţi să modifice programul de muncă sau să schimbe regulile stipulate în contractul de muncă astfel , încît acestea să nu fie supuse vreunui risc la locul de muncă.

Aceste prevederi au fost incluse în proiectul elaborat de Ministerului Muncii, pe care urmează să-l examineze astăzi Guvernul.

Din document reiese că: zgomotul sporit, radiaţiile, plumbul, mercurul sau monoxidul de carbon sînt consideraţi factori de risc, care pot pune în pericol sănătatea gravidelor sau a femeilor care au născut de curînd.

Sursa: www.prime.md

Cuvinte cheie:

munca , condiții , mama

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1723
Populația:
1461 locuitori

Baroncea este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Baroncea Nouă și Baroncea. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Drochia și la 177 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1461 de oameni. Satul Baroncea a fost menționat documentar în anul 1723.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.