17 decembrie 2016, 14:25 Realitatea moldovenească views 6563
Moldovenii vor lua parte la loteria pentru primirea permisului de ședere  permanent în Rusia
17 decembrie 2016, 14:25 Realitatea moldovenească views 6563

Moldovenii vor lua parte la loteria pentru primirea permisului de ședere permanent în Rusia

Locuitorii Moldovei vor avea posibilitatea să participe la loteria pentru permisul de ședere permanent în Rusia. Acest lucru va fi posibil după ce loteria analogică cu cea americană Green card va începe să funcționeze în Rusia. Există inițiativa ca modificările cu privire la obținerea permisului de ședere pentru străinii, care au cîștigat la loteria specială să fie introduse în legea "Cu privire la statutul juridic al cetățenilor străini în Federația Rusă".

Vor putea participa la loterie locuitorii țărilor, incluse în lista specială, pe care o va aproba Guvernul FR. Față de solicitanții de a obține permisul de ședere permanent sînt înaintate doar două cerințe: aceștia trebuie să fi atins majoratul și să aibă studii nu mai jos de cele medii. Vor putea obține cartea de identitate cetățeni străini, recunoscuți drept cîștigători ai loteriei electronice și selectați aleatoriu, cu folosirea sistemelor informaționale automatizate.

Este preconizat ca permisul de ședere permanent să le fie eliberat cîștigătorilor la loterie în limitele coteii stabilite anual de către stat. Participarea la loterie, după cum rezultă din documentele însoțitoare la proiectul de lege, va fi gratuită.

Sursa: rtr.md

Cuvinte cheie:

moldovenii , Rusia , permis de ședere , loterie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1529
Populația:
4601 locuitori

Măgdăceşti este un sat şi comună din raionul Criuleni. Măgdăceşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat la o distanţă de 38 km de oraşul Criuleni şi 12 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia la nivelul comunei Măgdăceşti constituie 4601 oameni. Satul Măgdăceşti este atestat pentru prima dată într-un document datat cu 9 martie 1529.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.