30 decembrie 2016, 12:25 Realitatea moldovenească views 4475

30 decembrie 2016, 12:25 Realitatea moldovenească views 4475

"Moldovagaz" a prelungit contractul cu "Gazprom"

Contractele dintre "MoldovaGaz" şi "Gazprom" privind livrarea şi tranzitarea gazelor ruseşti a fost prelungit pentru încă trei ani.

Potrivit noului acord, formula de stabilire a preţurilor pentru consumatori va rămâne aceeaşi. Anterior, însă, vicepremierul Economiei, Valeriu Triboi, a anunţat că există toate premizele ca preţurile de import să scadă pe viitor.

În primul trimestru al acestui an, Moldova a cumpărat gaze din Rusia la un preţ de 223 de dolari pentru o mie de metri cubi. Media anuală a costului a fost stabilită însă la 190 de dolari.

Actualul contract cu Gazprom a fost semnat de autorităţile de la Chişinău în 2007, pe o perioadă de patru ani. După ce a expirat, în 2011, documentul a fost prelungit în fiecare an.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

contract , gaz , Gazprom

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1497
Populația:
3285 locuitori

Măcăreşti este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Frăsineşti și Măcăreşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ungheni și la 98 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3285 de oameni. Satul Măcărești a fost menționat documentar în anul 1497.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.