31 decembrie 2016, 12:00 Realitatea moldovenească views 4395
Salvatorii au primit diplome şi distincţii
31 decembrie 2016, 12:00 Realitatea moldovenească views 4395

Salvatorii au primit diplome şi distincţii

80 de salvatori care au participat la stingerea incendiului de pe stada Uzinelor din Capitală au primit diplome şi distincţii. Ei au fost premiaţi pentru curajul de care au dat dovadă pentru a salva oamenii din flăcări.

În cadrul evenimentului, prima distincție i-a fost oferită salvatorului Ivan Nogailîc care s-a stins din viaţă la datorie.

Distincţia a fost primită de familia eroului.

"Aceasta este cea mai mare distincţie militară pe care o poate primi un om militar", a declarat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

Unii pompieri au primit diplome de onoare de la Guvern, alţii distincții şi medalii de la Ministerul Afacerilor Interne.

"Într-adevăr în aceste momente oamenii aplaudă. Noi am stat toţi fără aplauze. Mulţumim Guvernului Republicii Moldova pentru aceste aprecieri".

Ministrul Afacerilor Interne Alexandru Jizdan a apreciat responsabilitatea de care au dat dovadă salvatorii în timpul incendiul de pe strada Uzinelor.

"Am văzut feţele celor care aţi fost alături de Ion. Prin rapoartele voastre am trait şi eu acele sentimene pe care le-aţi trecut voi", a afirmat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

Cele două fetiţe gemene ale pompierului Ion Nogailîc au fost vizitate ieri de Moş Crăciun. Copilele au primit daruri și dulciuri. Fetele, în vârstă de patru ani, au fost bucuroase să-l vadă pe Moş şi i-au recitat poiezii.

Amintim că, în incendiul de pe strada Uzinelor au luptat cu flăcările peste 150 de salvatori și pompieri. Atunci şi-a pierdut viaţa şi o femeie care muncea la depozit.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

salvatori , distinctie , pompieri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1524
Populația:
340 locuitori

Ruseştii Vechi este un sat din cadrul comunei Ruseştii Noi, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Ialoveni și la 29 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 340 de oameni. Satul Ruseştii Vechi a fost menționat documentar în anul 1524.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.