16 ianuarie 2017, 10:15 Realitatea moldovenească views 4403
Programul președintelui la Moscova
16 ianuarie 2017, 10:15 Realitatea moldovenească views 4403

Programul președintelui la Moscova

Președintele Igor Dodon își începe luni, 16 ianuarie, prima sa vizită oficială în străinătate – în Federația Rusă. La Moscova șeful statului va avea o întrevedere cu omologul său rus, Vladimir Putin, dar și cu președintele Consiliului Federației, Valentina Matvienco, și cu vicepreședintele Guvernului rus, Dmitri Rogozin. Igor Dodon va avea întâlniri și cu ministrul afacerilor externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, cu președintele Colegiului Comisiei Economice Euroasiatice, Tigran Sarkisyan și patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kiril.

Într-un mesaj postat pe o rețea de socializare, Igor Dodon menționează că aceasta este prima vizită oficială a președintelui Republicii Moldova în Federația Rusă, din ultimii 9 ani. „În cadrul vizitei, vom depune o coroană de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut, vom avea întâlniri cu studenții și profesorii de la MGIMO (Institutul de Stat pentru Relații Internaționale din Moscova ), precum și cu compatrioții aflați la muncă în Rusia. De asemenea, am convenit să mă întâlnesc cu bunii mei prieteni – președintele Consiliului de Administrare al companiei „Gazaprom", Aleksei Miller, cu ex-ministrul economiei al Rusiei, președintele Consiliului de Administrare al „Sberbank"-ului, Gherman Gref, și cu ex-campionul mondial la șah, Anatoli Karpov", scrie Igor Dodon.

Din componența delegației oficiale fac parte: conducătorul grupului interparlamentar de prietenie Moldova-Rusia, deputatul Zinaida Greceanîi; bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah; ex-prim-ministrul și ex-ambasadorul Moldovei în Rusia, consilierul președintelui pe probleme de politică externă, deputatul Andrei Neguța; ex-ministrul reintegrării, consilierul președintelui pe probleme de reintegrare, Vasile Șova și consilierul președintelui pe probleme politice și purtătorul de cuvânt al președintelui, Ion Ceban.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , președinte , Moscova , program

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVII
Populația:
357 locuitori

Zahorna este un sat din cadrul comunei Dobruşa, raionul Șoldăneşti, cu o suprafaţă de circa 1.80 kilometri pătraţi și perimetrul de 7.82 km. Satul Zahorna este situat la o distanță de 26 km de orașul Șoldănești și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 357 de oameni. Satul Zahorna este menționat în documente la începutul secolului al XVII-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.