26 ianuarie 2017, 11:55 Realitatea moldovenească views 4939
Cele mai solicitate joburi din Moldova
26 ianuarie 2017, 11:55 Realitatea moldovenească views 4939

Cele mai solicitate joburi din Moldova

Cusătoresele, medicii și asistenții medicali sunt la mare căutare. În total, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă are pentru șomeri aproape opt mii de joburi.

Cele mai multe posturi vacante sînt în Chişinău. Aici, au fost înregistrate aproape 3.500 de locuri de muncă, în Bălţi - aproape 600, iar în Floreşti - peste 400. Cele mai puţine locuri de muncă sunt în raioanele Criuleni, Drochia, Edineț şi Dubăsari.

Barometrul profesiilor arată că din cele aproape 8.000 de posturi vacante, 22 la sută le sunt oferite persoanelor cu studii superioare şi medii de specialitate. Cele mai multe, peste 2.200, le revin lucrătorilor din industria textilă și confecții.

La mare căutare sunt mai ales cusătoresele.

Alte peste 500 de locuri de muncă sunt disponibile în domeniul sănătăţii. Instituțiile medicale au nevoie de aproape 280 de asistenţii medicali și aproape 150 de medici specialiști. Locuri libere sunt și pentru farmacişti, medici de familie și moașe.

De angajați au nevoie și întreprinderile industriale. Printre acestea se numără fabricile de producere a cablajelor. Un loc de muncă aici își pot găsi controlorii de calitate, dar și cizmarii.

Și muncitorii necalificaţi sunt destul de solicitați. Mai exact, sunt oferite joburi muncitorilor auxiliari, agricultorilor, silvicultorilor și măturătorilor.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa site-ul angajat.md.

Sursa: publika.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
1089 locuitori

Gordineşti este un sat şi comună din raionul Rezina. Gordineşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 17 km de orașul Rezina și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1089 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Gordinești datează din 25 februarie 1604.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.