27 ianuarie 2017, 15:00 Realitatea moldovenească views 3038
Moldova în topul ţărilor cu cea mai mare rată a divorțurilor
27 ianuarie 2017, 15:00 Realitatea moldovenească views 3038

Moldova în topul ţărilor cu cea mai mare rată a divorțurilor

Moldova este pe locul nouă în topul țărilor cu cea mai ridicată rată a divorțurilor. Cel puțin, asta arată cea mai recentă statistică a Organizației Națiunilor Unite publicată de The Telegraph. Potrivit publicației, în ţara noastră, trei oameni dintr-o mie au divorțat.

Topul făcut de ONU este deschis de Maldive. Acolo, aproape 11 oameni dintr-o mie au pus capăt unei căsătorii. Mai mult, organizația a estimat că în medie, femeile de acolo divorțează de trei ori pînă a împlini vîrsta de 30 de ani. Pe locul doi s-a plasat Rusia, cu o rată a divorțurilor de 4,5. Iar a treia în top este Aruba, o țară insulară din America Centrală. Acolo, rata divorțurilor este de 4,4. Ucraina s-a plasat pe locul 13.

În ţara vecină trei oameni dintr-o mie au pus capăt unei căsătorii. Clasamentul este închis de Suedia, cu o rată a divorțurilor de 2.5. Atunci cînd au calculat numărul de divorțuri la o mie de locuitori, cei de la ONU nu au luat în calcul și populația fiecărei țări.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

divort , rating , tari

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
sec. XVII
Populația:
15281 locuitori

Hînceşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Hînceşti. Amplasat în sud-vestul republicii, în lunca rîului Cogîlnic, este situat la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 15281 de locuitori. Primele menţiuni documentare a localităţii datează din secolul XVII, denumirea venind de la vechiul neam de razeşi din Lăpuşna, Hînceştii.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.