06 februarie 2017, 16:30 Realitatea moldovenească views 5859
Sondaj: Doar două partide ar accede în Parlament
06 februarie 2017, 16:30 Realitatea moldovenească views 5859

Sondaj: Doar două partide ar accede în Parlament

PSRM și PAS sînt partidele cotate cu cele mai mari șanse de a accede în noul legislativ, arată rezultatele unui sondaj de opinie.

Sondajul a fost realizat la comanda Institutului de Dezvoltare și Inițiative Sociale „Viitorul" în perioada 18-27 ianuarie curent. Astfel, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, PSRM ar acumula 32,4 la sută din voturi, iar Partidul Acțiune și Solidaritate – 18,1%. Celelalte formațiuni politice din actualul legislativ, dar și din afara lui, s-ar poziționa sub pragul electoral. Platforma „DA" ar obține 3,6%, urmată de PDM, cu 2,7%; PCRM – 2,6%; „Partidul Nostru" – 2%, PPEM – 0,5%; PL – 0,3%. Alți 26 la sută dintre respondenți s-au declarat indeciși, în timp ce 10 la sută au menționat că nu ar merge la vot.

Fiind rugați să numească personalitatea politică în care au cea mai mare încredere, circa 27 la sută l-au nominalizat pe Igor Dodon, urmat de Maia Sandu - cu 10 la sută. Andrei Năstase a fost nominalizat de 2,5% dintre respondenți, iar Pavel Filip de 2,1 la sută. Mai puțin de 1% cotă de încredere au înregistrat Renato Usatîi, Vladimir Voronin, Marian Lupu și Iurie Leancă. 42 la sută dintre respondenți au declarat că nu au încredere în nimeni.

Sondajul a fost realizat în cadrul serviciului Omnibus al Centrului CBS AXA, pe eșantion de 1110 persoane. Marja de eroare a sondajului este +/- 3 la sută.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

sondaj , parlament , partide

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1748
Populația:
6242 locuitori

Grătiești este un sat şi comună în componenţa municipiului Chișinău. Are o suprafaţă de circa 1.62 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 5.65 km. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Grătiești și Hulboaca. Satul Grătieşti este situat în centrul Moldovei, la o distanță de 8 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia la nivelul comunei Grătieşti constituie 6242 de oameni. Satul Grătieşti este atestată documentar pentru prima dată la 1748, cu numele de Hulboaca Nouă.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.