18 februarie 2012, 15:18 Realitatea moldovenească views 3164
18 februarie 2012, 15:18 Realitatea moldovenească views 3164

Mai mult de 15 000 de oameni au luat parte la acțiunea de nesupunere civică şi mitingul de protest din centrul Chişinăului

Mai mult de 15 000 de oameni au luat parte la acțiunea de nesupunere civică şi mitingul de protest din centrul Chişinăului, organizat de Partidul Comuniștilor. Numărul de susţinători ai opoziţiei, potrivit observatorilor, a crescut considerabil de la prima acţiune, care a avut loc trei săptămîni în urmă.

Autorităţile oraşului controlate de Alianţa pentru Integrare Europeană, anterior au refuzat să curețe Piața Marii Adunări Naţionale de zăpadă pentru a împiedica organizarea protestelor şi opoziţia a fost nevoită să efectueze lucrul  autorităţilor municipale pe cont propriu.

În plus, cordonul în jurul clădirii guvernului a fost consolidat - la locul petrecerii mitingului au fost plasate forțe de poliţie suplimentare, ale Serviciului Pază de Stat şi Serviciului de Informaţii şi Securitate.

Sursa: moldnews.info

Comentarii

 (1)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1902
Populația:
5108 locuitori

Iargara este un oraş în raionul Leova, Republica Moldova. Amplasat în sud-vestul republicii, pe malul râului Tigheci, oraşul Iargara este situat la o distanţă de 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 5108 locuitori. Localitatea Iargara a fost întemeiată în anul 1902, odată cu înfiinţarea staţiei de cale ferată pe traseul Basarabeasca-Prut.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.