24 februarie 2017, 10:25 Realitatea moldovenească views 6493
Prima Doamnă a țării, Galina Dodon, și-a creat o fundație de binefacere
24 februarie 2017, 10:25 Realitatea moldovenească views 6493

Prima Doamnă a țării, Galina Dodon, și-a creat o fundație de binefacere

Prima Doamnă a Republicii Moldova, Galina Dodon, a creat o Fundație de Binefacere „Din Suflet", care are drept scop acordarea de suport familiilor social-vulnerabile cu mulți copii, persoanelor social-neprotejate și contribuirea la instruirea și afirmarea copiilor și a tinerilor în mai multe domenii precum cel cultural, educaţional şi social.

Galina Dodon, a mers recent în vizită la o fetiță invalidă de gradul I pentru a-i dona un cărucior performant pentru invalizi. Maria Miliș, din localitatea Corten, raionul Taraclia, crește și îngrijește de una singură, 2 fetițe gemene cu vîrstă de 3 ani și jumătate. Maria și sora sa geamănă, Natalia au rămas în grija bunicii după ce mama care le-a dat viață, le-a bătut cu o cruzime de neimaginat, cînd fetițele aveau doar 10 luni. Ca urmare a traumelor și după lungi tratamente în țară, apoi la Moscova și mai tîrziu la Sankt Petersburg, Maria a fost diagnosticată cu traumatism cranio-cerebral închis. În prezent, copila este imobilizată la pat, nu vorbește și aude foarte rău.

În cadrul vizitei, Galina Dodon, a donat fetiței un cărucior performant pentru invalizi, scutece și produse de igienă, alimente pentru un regim alimentar special. Totodată, aceasta a declarat că va fi și în continuare alături de fetițe, iar în viitorul apropiat va asigura un curs de reabilitare pentru Maria, peste hotarele țării.

Menționăm că în luna ianuarie, Galina Dodon a mai fost în vizită la o familie cu 10 copii cu vîrsta cuprinsă între jumătate de an și 13 ani, care trăiesc în condiții grele în Satul Ţînţăreni din Raionul Anenii Noi, unde a acorda ajutor material sub formă de produse alimentare, mîncare artificială pentru bebeluși, haine, produse igienice, lemne, jucării, rechizite de birou etc.

Igor Dodon a distribuit pe pagina sa gestul de caritate al Primei Doamne și a îndemnat toți cetățenii care nu sînt indiferenți de suferința celor din jur, să contribuie la realizarea obiectivelor Fundației de Binefacere „Din Suflet".

Sursa: diez.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
870 locuitori

Dubna este un sat şi comună din raionul Soroca. Dubna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 25 km de orașul Soroca și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 870 de oameni. Satul Dubna a fost menționat documentar în anul 1620.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.