03 martie 2017, 17:00 Realitatea moldovenească views 4941
Partidele care află în topul preferințelor moldovenilor – sondaj
03 martie 2017, 17:00 Realitatea moldovenească views 4941

Partidele care află în topul preferințelor moldovenilor – sondaj

PSRM, PAS și PDM sînt partidele care se bucură de cea mai mare încredere în rîndul populației pe moment, arată datele unui sondaj realizat de compania „Intellect Group", comunică Noi.md.

Astfel, circa 22 la sută dintre respondenți au nominalizat PSRM va fiind partidul în care au încredere, circa 20 la sută au optat pentru PAS, iar 17 la sută pentru PDM. În topul preferințelor alegătorilor urmează platforma DA cu - 13%, PCRM cu un rating de popularitate de 5% și PL - cu 5%.

Întrebați dacă, în opinia lor, pe scena politică din Moldova sînt suficiente partide de dreapta, aproape 50 la sută din respondenți au răspuns negativ. Potrivit lor, ar fi bine să apară un partid cu adevărat de dreapta, întrucît cele existente ar fi compromise. Circa 44% din respondenți au declarat că nu mai e cazul să fie înființate partide noi.

Sondajul de opinie a fost realizat în perioada 10-20 februarie de compania sociologică „ Intellect Group". La realizarea sondajului a fost aplicată metoda anchetei pe bază de chestionar, fiind intervievați peste 1.300 de respondenți din 35 de regiuni geografice. Eșantionul este reprezentativ pentru populația adultă a Republicii Moldova, cu o eroare maximală de +/- 2,7%.

Cuvinte cheie:

partide , sondaj

Comentarii

 (1)
  • #1 Evgenii Răspunde Citează selecţia
    Пока не избавимся от прежней власти ,  ничего не изменится в этой стране. Они все наворовали, и сейчас дектуют свои правила . Нужны честные с не запятноной репутацией.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
931 locuitori

Vatici este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vatici, Tabăra și Curchi. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Orhei și la 62 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 931 de oameni. Satul Vatici a fost menționat documentar în anul 1443.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.