03 martie 2017, 17:15 Realitatea moldovenească views 6384
„Urmașii lui Ștefan” au readus drapelul Moldovei Mari la Cernăuți (Foto)
03 martie 2017, 17:15 Realitatea moldovenească views 6384

„Urmașii lui Ștefan” au readus drapelul Moldovei Mari la Cernăuți (Foto)

Mișcarea de Tineret „Urmașii lui Ștefan" a participat împreună cu Centrul pentru Cooperarea Tinerilor la Festivalul Internațional de cultură moldovenească "Mărțișor 2017", evenimentul a avut loc în perioada 28 februarie – 2 martie 2017 în orașul Noua Sulița, regiunea Cernăuți, Ucraina.

În cadrul festivalului au avut loc o serie de activități, printre care și un concert, organizat de Administrația Raională de Stat Noua Suliță la care au participat peste 15 colective artistice. Republica Moldova la acest eveniment a fost reprezentată de către Ansamblul de dansuri populare moldovenești „Struguraș" din Tohatin, mun. Chișinău.

De asemenea, au mai avut loc o serie de activități comune cu tinerii moldoveni din regiunea Cernăuți, care au abordat problemele și perspectivele tinerilor din țările noastre. La fel, au avut loc discuții asupra perspectivelor de colaborare între Mișcarea de Tineret „Urmașii lui Ștefan" și Asociația Tinerilor Moldoveni din Nordul Basarabiei, președintele căruia este Sergiu Reabco.

De asemenea, Dumitru Roibu a avut o întrevedere cu Primarul satului Marșinți, domnul Gheorghe Nichitovici. Tinerii din Moldova au fost primiți călduros de către primar, fapt pentru care au adus sincere mulțumiri și au cadonat un drapel al Moldovei Mari, drept memorie comună a tuturor moldovenilor, indiferet de țara în care trăiesc. Primarul la rîndul său a oferit în dar o carte, Ediție Istorică și Publicistică „Satul meu Marșinți", care este și satul de baștină a Sofiei Rotaru.

Președintele Mișcării de Tineret „Urmașii lui Ștefan", Dumitru Roibu, a avut o discuție cu Președintele Societății Interaionale a Moldovenilor din Bucovina, domnul Iurii Stadniciuc. Discuția s-a axat pe problemele tinerilor moldoveni din regiune, problema educațională, activității obștești, culturală, etc. În cadrul discuției părțile au convenit asupra continuării dialogului bilateral și lansării noilor inițiative în domeniul promovării limbii, valorilor și culturii moldovenești.

Mișcării de Tineret „Urmașii lui Ștefan" va continua să acorde o atenție sporită colaborării cu moldovenii din afara granițelor.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1920
Populația:
995 locuitori

Fundurii Noi este un sat şi comună din raionul Glodeni. Fundurii Noi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Glodeni și la 162 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 995 de oameni. Satul Fundurii Noi a fost înființat în anul 1920.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.