21 martie 2017, 16:05 Realitatea moldovenească views 5335
Amenzi pentru prețurile mici la țigări
21 martie 2017, 16:05 Realitatea moldovenească views 5335

Amenzi pentru prețurile mici la țigări

În Moldova vînzătorilor le vor fi aplicate amenzi pentru prețurile mici la țigările comercializate cu amănuntul, în cazul în care costul va fi mai redus decît indicele orientativ.

Acest fapt este prevăzut de amendamentele la Legea cu privire la Bugetul de stat pentru 2017, pe care Parlamentul le-a aprobat în lectură finală. Conform modificărilor, pe care le-au inițiat deputatații Oleg Reidman și Ștefan Creangă, în Moldova, prețul de vînzare a țigărilor cu filtru sau fără filtru, nu poate fi mai mic decît prețul minim orientativ stabilit pentru acestea.

Este prevăzut că vînzarea cu amănuntul a țigărilor, cu filtru sau fără filtru, la preț mai mic decît minimul orientativ stabilit, să fie pedepsită cu amendă în mărime de 50 % din costul țigărilor respective la depozit în momentul controlului, cu excepția rezervelor de țigări, cu filtru sau fără filtru, care se află în punctele comerciale pînă la 1 ianuarie 2017, reieșind din costul minim orientativ stabilit pentru acestea, dar nu mai puțin de o mie de lei.

Anterior, a parvenit informația că începînd cu 1 ianuarie 2017, în Moldova au fost stabilite prețuri minime orientative pentru comercializarea țigărilor cu filtru sau fără filtru. În special, prețul orientativ minim pentru comercializarea țigărilor cu filtru este de 16 lei pentru un pachet, iar al țigărilor fără filtru – 7 lei.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

amenda , Ţigări , preţ

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1102 locuitori

Căbăiești este un sat și comună din raionul Călăraşi. Căbăiești este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Căbăiești se află la distanţa de 22 km de orașul Călăraşi și la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1 102 oameni. Localitatea este menționată documentar în anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.