30 martie 2017, 16:45 Realitatea moldovenească views 2387
„Urmașii lui Ștefan” au realizat o masă rotundă în cadrul Institutului de Relații Internaționale (Foto)
30 martie 2017, 16:45 Realitatea moldovenească views 2387

„Urmașii lui Ștefan” au realizat o masă rotundă în cadrul Institutului de Relații Internaționale (Foto)

Mișcarea de Tineret „Urmașii lui Ștefan" a realizat la data de 28 martie 2017 o masă rotundă în cadrul Institutului de Relații Internaționale din Moldova. Acest eveniment s-a derulat în cadrul proiectului național „iExpert – curs de dezvoltare a abilităților și capacităților de lider în rîndul tinerilor."

Protagoniștii acestei mese rotunde au fost domnul Victor Stepaniuc, Decanul Faculății Relații INternaționale și Științe Politice din cadrul IRIM și domnul Emil Ciobu, ex-Ambasador în România, fost șef al aparatului prezidențial al Președintelui Petru Lucinschi.

Emil Ciobu a vorbit tinerilor moldoveni despre locul Moldovei în relațiile, despre ce înseamnă să îți aperi interesele și cît de privilegiați suntem, fiind membri cu drepturi depline a comunității internaționale. În cele din urmă, ambasadorul a punctat că „relațiile internaționale este sfera conflictelor între state", iar de acest fapt trebuie să ținem cont.

Istoricul Victor Stepaniuc a reiterat complexitatea proceselor geopolitice care au influențat Moldova la diferite etape de dezvoltare statală, s-a referit la rapturile teritoriale și numeroasele ocupații ale poporului nostru. Astfel, protagonistul acestei sesiuni a menționat că „istoria este o disciplină de interpretare" și de asta trebuie să ținem cont atunci cînd abordăm subiecte din istoria noastră și încercă să le tratăm unilateral.

La această sesiune au participat circa 40 tineri, membrii Mișcării de Tineret „Urmașii lui Ștefan", precum și alți tineri selectați în cadrul proiectului.

Cuvinte cheie:

Urmașii lui Ștefan , istoria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
385 locuitori

Lucăceni este un sat din cadrul comunei Horeşti, raionul Făleşti. Satul Lucăceni este situat la distanța de 20 km de orașul Fălești și la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 385 de oameni. Documentar satul Lucăceni este menţionat la 3 iunie 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.