31 martie 2017, 10:46 Realitatea moldovenească views 2699
Pedeapsă aspră pentru
31 martie 2017, 10:46 Realitatea moldovenească views 2699

Pedeapsă aspră pentru "jocul morții"

Pedeapsa pentru instigare la suicid ar putea fi mai dură, iar în cazul în care victima este minoră, cei vinovaţi ar fi condamnaţi la 20 de ani de puşcărie. Propunerea pentru modificarea Codului Penal vine din partea Ministerului de Interne.

Potrivit iniţiativei, pedeapsa maximă pentru determinarea unei persoane să-şi pună capăt zilelor va fi de trei ori mai mare decît acum.

De asemenea, folosirea în acest scop a reţelelor de socializare şi comunicării online va fi considerată o circumstanţă agravantă. Amendamentele vin în contextul răspîndirii jocului morţii pe internet.

În primele trei luni ale acestui an, poliția din Moldova a identificat 47 de copii implicaţi în aceste activităţi periculoase. Jumătate dintre minorii depistaţi sunt fete, iar cea mai mică are doar 13 ani.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

jocuri , moarte , pedeapsă

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
1741 locuitori

Rădeni este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Rădeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Călărași și la 81 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1741 de oameni. Satul Rădeni a fost menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.