31 martie 2017, 14:25 Realitatea moldovenească views 2859
Va fi creată Agenția Recuperarea Bunurilor Infracţionale
31 martie 2017, 14:25 Realitatea moldovenească views 2859

Va fi creată Agenția Recuperarea Bunurilor Infracţionale

În Republica Moldova va fi creată Agenția Recuperarea Bunurilor Infracţionale (ARBI), potrivit unui proiect de lege adoptat ieri de Parlament în lectură finală.

Conform documentului, ARBI va fi o instituție cu statut autonom, în subordinea Centrului Național Anticorupție (CNA). Aceasta va urmări recuperarea activelor și fondurilor obținute din infracțiuni, în special, cele de corupție, spălare a banilor și criminalitate organizată. Totodată, vor fi recuperate bunurile infracționale aflate atît pe teritoriul țării, cît și cele de peste hotare.

La fel, 3% din valoarea bunurilor confiscate în folosul statului vor fi transferate anual în bugetul CNA. În cadrul ARBI vor activa ofițeri de urmările penală, experți și specialiști în domeniile contabilitate și audit, ofițeri de investigații speciale ș.a. Iniţial este prevăzut ca în cadrul Agenţiei să activeze pînă la 30 de persoane.

Anterior, reprezentanţii opoziţiei parlamentare s-au pronunţat împotriva creării unei asemenea agenţii declarînd-o drept "inoportună".

Proiectul de lege a fost înregistrat în Parlament la 28 noiembrie anul trecut. Documentul a fost inițiat de către un grup de deputaţi din majoritatea parlamentară.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

agenție , avere , parlament

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
288 locuitori

Comarovca este un sat din cadrul comunei Natalievca, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Fălești și la 125 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 288 de oameni. Satul Comarovca a fost întemeiat în anul 1913.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.