01 aprilie 2017, 14:25 Realitatea moldovenească views 7256
Moldova a semnat un nou acord cu UE
01 aprilie 2017, 14:25 Realitatea moldovenească views 7256

Moldova a semnat un nou acord cu UE

Republica Moldova a semnat un acord cu Uniunea Europeană privind procedurile de securitate pentru schimbul şi protecţia informaţiilor clasificate. Pe document și-au pus semnătura premierul Pavel Filip și înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politică de securitate, vicepreședinta Comisiei Europene, Federica Mogherini, la Bruxelles, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă remis de executiv se menționează că Pavel Filip și Federica Mogherini au trecut în revistă evoluţiile din Republica Moldova, inclusiv principalele realizări obţinute în implementarea Agendei de Asociere 2014-2016. Oficialii au făcut un schimb de păreri și privind cooperarea în cadrul Parteneriatului Estic.

Prim-ministrul a accentuat determinarea fermă a Guvernului de la Chișinău pentru implementarea reformelor agreate cu Fondul Monetar Internațional și cu Uniunea Europeană, menţionând ca prioritate reforma administraţiei publice și a sistemului de pensii. „Vom ţine cont de recomandările venite din partea UE, atât cele constatate în recentul raport, cât şi cele identificate în procesul de negociere a Agendei de Asociere", a spus premierul.

Pavel Filip, efectuează în perioada 29 martie – 1 aprilie o vizită de lucru în Regatul Belgiei şi în Marele Ducat de Luxemburg. Pe 31 martie, la Bruxelles, premierul a participat la reuniunea Consiliului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

Moldova , UE , acord

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1750
Populația:
1211 locuitori

Ghidirim este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Ghidirim este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Rîbnița și la 99 km de Chișinău. Populaţia satului Ghidirim alcătuia 1211 oameni în anul 2011. Satul Ghidirim a fost menționat documentar în anul 1750.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.