02 aprilie 2017, 09:40 Realitatea moldovenească views 7888
Ce drepturi vor avea moldovenii cu pașaport românesc după Brexit
02 aprilie 2017, 09:40 Realitatea moldovenească views 7888

Ce drepturi vor avea moldovenii cu pașaport românesc după Brexit

Ce drepturi vor avea moldovenii cu pașaport românesc după ce prim-ministrul Regatului Unit, Theresa May, a anunțat ruperea completă a Marii Britanii de Uniunea Europeană

Theresa May, care a declanşat miercuri, 29 martie 2017, Articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, iniţiind astfel procesul de separare de Uniunea Europeană, a anunțat în discursul său că Regatul Unit va face tot posibilul să garanteze, după Brexit, drepturile cetățenilor din UE care trăiesc în Marea Britanie.

Promisiunea a fost făcută miercuri, în cadrul discursului său rostit în Camera Comunelor.

"Când voi sta la masa negocierilor în lunile următoare, voi reprezenta fiecare persoană din întregul Regat Unit — tineri și bătrâni, bogați și săraci, fiecare oraș, sat și toate cătunele dintre ele. Inclusiv pe acei cetățeni ai UE pentru care această ţară a devenit casa lor", se precizează în fragmentul extras din discurs.

Prim-ministrul a adăugat că urmăreşte să obțină un acord potrivit pentru „fiecare persoană din această țară".

Ea a trimis o scrisoare președintelui Consiliului European, Donald Tusk. Acesta a publicat pe contul său de Twitter o imagine în care reprezentantul Marii Britanii îi înmânează scrisoarea, notând că aceasta este "Scrisoarea cu privire la activarea articolului 50. ​

Conform regulilor prevăzute de articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, statul care dorește să iasă din UE trebuie să o facă peste doi ani după expedierea unei notificări oficiale. În acest fel, Marea Britanie va trebui să părăsească UE în 29 martie 2019".

Decizia privind ieșirea Marii Britanii din UE a fost luată în urma referendumului din 23 iunie 2016.

Sursa: sputnik.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1573
Populația:
1147 locuitori

Halahora de Sus este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte trei localităţi: Halahora de Jos,  Halahora de Sus, Chirilovca. Satul Halahora de Sus se află la o distanță de 15 km de oraşul Briceni, la 36 km de staţia de cale ferată Ocniţa şi la 223 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1147 de oameni. Prima atestare documentară a satului Holohoreni din ţinutul Hotin datează din mai 1573.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.