25 aprilie 2017, 17:13 Realitatea moldovenească views 5618
Dodon solicită ajutorul țărilor vecine
25 aprilie 2017, 17:13 Realitatea moldovenească views 5618

Dodon solicită ajutorul țărilor vecine

Peste 80% din genofondul exotic de arbori și arbuști al Grădinii Botanice a fost compromis în urma intemperiilor de săptămîna trecută.

Despre acest lucru a informat astăzi președintele Igor Dodon, după ce consilierii săi Corneliu Popovici și Ion Perju au mers la fața locului pentru a estima pagubele și a identifica soluții. Demnitarul a precizat că restabilirea colecțiilor și expozițiilor este extrem de costisitoare, iar administrația Grădinii Botanice nu dispune de aceste resurse financiare. În acest sens, demnitarul a dispus acordarea, în regim de urgență, a suportului tehnic de strictă necesitate angajaților Grădinii Botanice.

„La fața locului s-a constatat faptul că peste 80% din genofondul exotic de arbori și arbuști a fost compromis, circa 605 unități fiind distruse în totalitate. Administrația Institutului a întreprins unele măsuri de urgență pentru a diminua consecințele grave ale calamității, însă multe acțiuni absolut necesare sînt peste puterile instituției", a relatat Dodon.

Oficialul a mai menționat că Președinția va susține inițiativa conducerii Grădinii Botanice de a solicita ajutor din partea centrelor academice de profil din țările vecine, dar și cele cu care Moldova are relații de prietenie, în special din Federația Rusă.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , ajutor , tari

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1793
Populația:
216 locuitori

Floreşti este un sat din cadrul comunei Cobusca Veche, raionul Anenii Noi. Localitatea Florești se află la distanța de 14 km de orașul Anenii-Noi și la 28 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 216 oameni. Prima atestare documentară a satului Florești datează din anul 1793.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.