06 mai 2017, 10:20 Realitatea moldovenească views 4895
Și proiectul sistemului electoral mixt, votat de Parlament
06 mai 2017, 10:20 Realitatea moldovenească views 4895

Și proiectul sistemului electoral mixt, votat de Parlament

Și proiectul sistemului electoral mixt, înregistrat de Partidul Socialiștilor la inițiativa șefului statului, a fost votat vineri, 5 mai, în primă lectură. Sistemul electoral mixt prevede alegerea deputaților după formula 50:50 pe liste de partid și în circumscripții.

După procedura de vot, Comisia juridică s-a întrunit în ședință pentru a examina comasarea proiectului cu cel al PDM, privind votul uninominal, votat și el în primă lectură.

Socialistul Vlad Batrîncea a declarat că, dacă nu se va fi opta pentru sistemul electoral mixt, ci pentru votul uninominal, PSRM își asumă dreptul de a nu participa la alegerile parlamentare și va organiza proteste masive. 

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

parlament , proiect , votare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1540
Populația:
1439 locuitori

Obileni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Obileni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Hîncești și la 77 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1439 de oameni. Satul Obileni a fost menționat documentar în anul 1540 cu denumirea Odaia Delarului.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.