29 mai 2017, 09:45 Realitatea moldovenească views 6236
Autoritățile din Moldova reziliază un contract cu România
29 mai 2017, 09:45 Realitatea moldovenească views 6236

Autoritățile din Moldova reziliază un contract cu România

Premieră pentru Ministerul Transporturilor. Instituţia a reziliat unul dintre contractele semnate cu firma romînească ce repară traseul Chişinău-Giurgiuleşti, iar alte două urmează să fie anulate în scurt timp.

Motivul este nerespectarea termenului de finalizare a lucrărilor de reparaţie, prevăzut pentru luna noiembrie a acestui an.

În cazul primului contract, constructorul a început lucrările în 2014 şi trebuia să repare 31 de kilometri din şosea. Pînă în prezent au fost realizate doar aproape trei procente din lucrări.

Valoarea contractului este de aproximativ 19 milioane de euro, iar firma va trebui să întoarcă garanția de aproape două milioane de euro. Reprezentanţii ministerului au început deja pregătirile pentru a desfăşura o nouă licitaţie.

În cazul celorlalte două contracte, lucrările de reparaţie au fost realizate în proporţie de 61 şi, respectiv, 74 la sută. Bugetul total este de aproximativ 40 de milioane de euro, bani oferiţi sub formă de împrumut de Banca Europeană pentru Investiţii.

Sursa: www.publika.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1640
Populația:
231 locuitori

Mălcăuţi este un sat din cadrul comunei Dărcăuţi, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Soroca și la 196 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 231 de oameni. Satul Mălcăuți a fost menționat documentar în anul 1640.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.