10 iunie 2017, 10:40 Realitatea moldovenească views 4645
Indemnizații mai mari pentru medicii care pleacă să muncească la sat
10 iunie 2017, 10:40 Realitatea moldovenească views 4645

Indemnizații mai mari pentru medicii care pleacă să muncească la sat

Medicii și farmaciștii care vor decide să lucreze la sat vor primi o indemnizație în sumă de 45 de mii de lei. În același timp, asistenții medicali, moașele, asistenții igieniști-epidemiologi, felcerii vor ridica o alocație de 36 de mii de lei.

Astfel, indemnizațiile acestei categorii de specialiști au fost majorate cu 50% şi vor fi acordate într-o singură tranşă şi nu în decurs de trei ani cum era până în prezent. Modificările au fost aprobate de deputaţi la şedinţa de Parlament din 9 iunie, transmite IPN.

Ministerul Sănătății va repartiza în acest an în instituțiile medicale publice din zonele rurale peste o mie de tineri specialiști. Pentru instruirea unui medic statul cheltuiește între 250 de mii și 400 de mii de lei, în funcție de specialitate.

Viceministrul sănătății, Liliana Iaşan, a declarat că majorarea indemnizației pentru tinerii specialiști și achitarea sumei într-o tranșă unică reprezintă o parte dintre măsurile întreprinse de Ministerul Sănătății în scopul asigurării instituțiilor medicale publice cu personal medical.

Sursa: www.radionoroc.md

Cuvinte cheie:

medic , farmacist , indemnizatii , sat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
341 locuitori

Cureşniţa Nouă este un sat din cadrul comunei Şolcani, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Soroca și la 170 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 341 de oameni. Satul Cureşniţa Nouă a fost înființat în anul 1923.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.