10 iunie 2017, 15:00 Realitatea moldovenească views 6816
Icoana Făcătoare de Minuni – Μaica Domnului Paramythía va fi adusă în capitală
10 iunie 2017, 15:00 Realitatea moldovenească views 6816

Icoana Făcătoare de Minuni – Μaica Domnului Paramythía va fi adusă în capitală

Icoana Făcătoare de Minuni – Μaica Domnului Paramythía (Mângâietoarea) de la Mănăstirea Vatopedu, Sf. Munte Athos (Grecia) va fi adusă duminică, 11 iunie, spre închinare la Mănăstirea „Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron, Ciuflea" din capitală, transmite IPN.

Mitropolia Chişinăului şi Întregii Moldove anunță că enoriașii dornici de a se închina la această mare sfințenie a Ortodoxiei sunt așteptați duminică, la ora 08.30, la poarta Mănăstirii Ciuflea, unde va avea loc întâmpinarea Icoanei. Va fi săvârșit un Tedeum, după care va fi oficiată Sfânta Liturghie.

Această icoană a Maicii Domnului este o frescă din secolul al XIV-lea, care s-a aflat pe zidul exterior al bisericii mari a Mănăstirii Vatoped. După săvârşirea minunii din 21 ianuarie 1320, când a salvat obştea şi mănăstirea de la pieire, icoana a fost strămutată în stânga katholikonului, într-un paraclis închinat Preasfintei Născătoare de Dumnezeu. Exista în trecut obiceiul ca părinții mănăstirii, ieșind din katholikon, să sărute această icoană a Maicii Domnului, după care Egumenul încredința cheile mănăstirii călugărului ce îndeplinea ascultarea de portar al sfântului lăcaș.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

icoana , manastire , Chisinau , religie , credința

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
163 locuitori

Zăicanii Noi este un sat din cadrul comunei Ratuş, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 13 km de oraşul Teleneşti şi la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 163 de oameni. Satul Zăicanii Noi a fost întemeiat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.