20 iulie 2017, 16:15 Realitatea moldovenească views 5662
Armata italiană a decorat un ofiţer moldovean
20 iulie 2017, 16:15 Realitatea moldovenească views 5662

Armata italiană a decorat un ofiţer moldovean

Comandantul Batalionului 22 de menţinere a păcii, maiorul Ianăc Deli, a fost decorat de Ministerul Apărării al Italiei cu Crucea Comemorativă "Per la Pace" (Pentru Pace).

Distincţia a fost oferită pentru prestaţia excelentă a ofiţerului în calitate de comandant al celui de-al treilea contingent al Armatei Naţionale în operaţiunea KFOR, în perioada iunie-decembrie 2015.

Mandatul celor 41 de ofiţeri şi subofiţeri moldoveni, dislocaţi în baza multinaţională Camp Vilaggio Italia, din localitatea Pech, Kosovo, a cuprins misiuni de securitate şi pază a obiectivelor militare, de patrulare şi deminare.

Maiorul Deli este primul militar din Armata Naţională decorat cu o distinc&# 355;ie a Armatei Italiene.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

militari , armata , decoraţie , Italia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
163 locuitori

Zăicanii Noi este un sat din cadrul comunei Ratuş, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 13 km de oraşul Teleneşti şi la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 163 de oameni. Satul Zăicanii Noi a fost întemeiat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.