27 iulie 2017, 14:15 Realitatea moldovenească views 3786
Reacția lui Dodon cu privire la decizia Curții Constituționale
27 iulie 2017, 14:15 Realitatea moldovenească views 3786

Reacția lui Dodon cu privire la decizia Curții Constituționale

Igor Dodon și-a exprimat nemulțumirea cu privire la hotărârea Curții Constituționale de a respinge organizarea referendumului consultativ. Acesta susține că decizia Curții Constituționale este o sfidare în adresa cetățenilor și a libertății lor de a se expune pe subiecte de interes național. Declarațiile au fost făcute printr-o postare pe rețele de socializare.

„Ceea ce era de demonstrat: majoritatea parlamentară și partidele de dreapta-unioniste se tem de referendumul pro-Moldova inițiat de președinte. Și au decis să blocheze acțiunile mele, trădându-și din nou slăbiciunea și teama. La modul practic, CC-ul a redus rolul cetățenilor statului la nivel de simpli alegători, cu utilitate strict electorală, fără capacitate de a interveni și de a se manifesta prin plebiscit în perioada dintre scrutine", a menționat Dodon.

Acesta a subliniat că Curtea a luat hotărârea la sugestia guvernării și că e profund politizată și părtinitoare.

„CC-ul a făcut uz de diverse acrobații juridice pentru a anula referendumul, probabil la sugestia guvernării, dar și fiindcă membrii CC sunt cetățeni români panicați de efectele sociale ale referendumului. Prin decizia de azi, Curtea Constituțională a demonstrat o dată în plus că este profund politizată, părtinitoare și supusă în mod vădit anumitor influențe ideologice. Jurământul pentru obținerea celei de-a doua cetățenii se face simțit la fiecare decizie a membrilor Curții", a subliniat președintele.

Totodată, acesta a declarat că nu exclude acțiuni în masă în luna septembrie, în susținerea inițiativei sale.

Realitatea.md amintește că astăzi Curtea Constituțională a Republicii Moldova a respins organizarea referendumului republican consultativ prin decretul președintelui Igor Dodon. Acesta a semnat, în seara zilei de 28 martie 2017, un decret privind desfășurarea unui referendum republican consultativ. Liberalii au contestat decretul la scurt timp, pe data de 3 aprilie 2017.

Sursa: www.realitatea.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1419
Populația:
8469 mii locuitori
Logo

Otaci este un oraş în raionul Ocniţa, Republica Moldova. Amplasat în nord-estul republicii, pe malul drept al rîului Nistru, la hotar cu Ucraina,  oraşul Otaci este situat la o distanţă de 260 km de Chișinău. Conform datelor recensăm]ntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 8469 locuitori. Otaci este o veche localitate moldovenească, Stînca Vămii, din 1419 aici fiinţînd o vamă. 

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.