29 iulie 2017, 13:00 Realitatea moldovenească views 26731
Pascaru: Moldova nu trebuie folosită ca armă a Occidentului împotriva Rusiei (VIDEO)
29 iulie 2017, 13:00 Realitatea moldovenească views 26731

Pascaru: Moldova nu trebuie folosită ca armă a Occidentului împotriva Rusiei (VIDEO)

Acțiunile guvernării îndreptate împotriva Federației Ruse s-ar putea solda cu consecințe grave pentru populația Republicii Moldova, opinează Nicolae Pascaru, preşedintele Mişcării de Tineret  „Voievod”.

Potrivit lui, scandalul diplomatic dintre cele două țări, interdicția recentă impusă unor funcționari și interpreți ruși de intrare pe teritoriul Moldovei, dar și alte acțiuni de acest tip ar putea determina Rusia să recurgă la măsuri dure de răspuns.

„Moldova se află acum într-o situație extrem de dificilă: sîntem fără bani, în așteptarea finanțării, iar cineva încearcă să ne folosească ca armă împotriva acestui gigant – Federația rusă. Partidul care este acum la guvernare, PD, nu înțelege că aceasta poate fi o capcană întinsă de Occident. În urma acestor acțiuni, ne putem trezi cu niște consecințe negative, chiar și cu un maidan. Ceea ce încearcă să facă acum PD cu aceste sancțiuni împotriva Rusiei este o joacă cu focul”, a remarcat Pascaru.

În opinia activistului, încercările președintelui Igor Dodon de a detensiona situația și a ameliora relațiile cu Federația Rusă sînt blocate de guvernare. „Ceea ce face acum politicul moldovenesc împreună cu acești provocatori poate să ducă la un conflict armat și e mare păcat. Sper totuși că diplomația moldovenească va avea înțelepciunea să nu ne lăsăm folosiți ca armă din partea Occidentului împotriva Rusiei”, a adăugat Pascaru.

Comentînd acuzațiile de trădare aduse lui Igor Dodon de către un grup de veterani de război, Pascaru le-a calificat drept un „show bine regizat”.

„În mare parte mulți dintre ei sînt niște unioniști care pledează pentru distrugerea statului Republica Moldova, în frunte cu Cosovan. El și ceilalți sînt niște oameni manipulați din spate. Aceste provocări pot duce la începerea unui război adevărat, de care în Moldova nu avem nevoie”, a adăugat el.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Nicolae Pascaru , Moldova , Rusia , Occident

Comentarii

 (1)
  • #1 Evgenii Răspunde Citează selecţia
    Когда дойдёт до народа , кто враг а кто с добрыми номерениями.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
324 locuitori

Troian este un sat din cadrul comunei Vozneseni, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Leova și la 74 de km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 324 de oameni. Satul Troian a fost înființat în anul 1927.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.