31 iulie 2017, 16:00 Realitatea moldovenească views 6945
O nouă comisie pe lîngă președinte va verifica activitatea conducerii țării
31 iulie 2017, 16:00 Realitatea moldovenească views 6945

O nouă comisie pe lîngă președinte va verifica activitatea conducerii țării

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat pe 28 iulie decretul de constituire a Comisiei pentru Controlul Public din cadrul Consiliului Societății Civile pe lângă președintele Republicii Moldova. Președintele ales al comisiei, Fiodor Ghelici, a declarat luni, 31 iulie, în cadrul unei conferințe de presă la IPN, că aceasta va reprezenta o structură ce va activa în interesul cetățenilor, „îi va apăra pe cetăţenii nevoiaşi şi obijduiţi de autorităţi, va proteja banii poporului de hoţii şi bandiţii de la diferite niveluri ale puterii și va apăra dreptatea şi legea".

Potrivit lui Fiodor Ghelici, comisia va rezolva problemele cetățenilor prin verificarea veridicității informației parvenite din teritoriu, după care aceasta va fi raportată președintelui. „Președintele are suficiente împuterniciri de a indica organelor responsabile să efectueze verificări, după care noi vom verifica munca lor. Vom verifica respectarea legii, a Constituției, de către toate structurile puterii, indiferent din ce partid fac parte. Nu mă interesează de e primar sau procuror, el servește poporului", a spus Fiodor Ghelici.

Fiodor Ghelici a remarcat că la întoarcerea președintelui din vacanță vor discuta pe seama deschiderii unor subdiviziuni ale Comisiei în teritoriu. Potrivit lui, Comisia nu este angajată politic, iar membrii ei nu sunt salarizați, ci doar „ajută președintele și își îndeplinesc datoria de cetățean activ social".

Președintele Comisiei, Fiodor Ghelici, a îndemnat oamenii să semnaleze problemele cu care se confruntă la adresa: Aparatul Președintelui, Comisiei pentru Controlul public din cadrul Consiliului Societății Civile pe lângă președintele Republicii Moldova, Fiodor Ghelici, pe poșta electronică: moldova-mea@mail.ru, sau pe pagina personală de facebook.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

comisie , președinte , activitate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1893
Populația:
1380 locuitori

Porumbrei este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Porumbrei și Sagaidacul Nou. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cimișlia și la 50 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1380 de oameni. Satul Porumbrei a fost menționat documentar în anul 1893.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.