04 august 2017, 10:15 Realitatea moldovenească views 4240
Cum vor achita șoferii amenzile pentru încălcările înregistrate de camerele video
04 august 2017, 10:15 Realitatea moldovenească views 4240

Cum vor achita șoferii amenzile pentru încălcările înregistrate de camerele video

Din 7 august, şoferii care vor încălca regulamentul circulaţiei rutiere, nu vor mai achita amenzile aplicate în baza scrisorilor venite în urma înregistrărilor efectuate de către Centrul unic de monitorizare şi coordonare a Traficului (CUMCT) al Inspectoratului Naţional de Patrulare (INP) prin intermediul camerelor video.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), citat de IPN, în urma modificării procedurii de achitare, codul din 16 cifre destinat achitărilor online va fi exclus din citația expediată de CUMCT, iar persoanele nu vor avea posibilitatea de a achita amenzile în baza rapoartelor electronice de constatare a contravențiilor din domeniul circulației rutiere.

Doar până la 7 august, în adresa posesorilor de autovehicule care au comis contravenții, fixate prin intermediul sistemului de supraveghere video, vor fi expediate citațiile menționate care conțin codul de bare din 16 cifre ce permite efectuarea achitărilor în baza acestora, respectiv persoanele vizate pot achita amenzile prevăzute.

Ulterior, persoanele care vor fi informate despre încălcările înregistrate de sistemul de monitorizare video a traficului, prin scrisorile care nu vor mai avea în conţinut codul de bare din 16 cifre, urmează a se prezenta la CUMCT al INP sau la Inspectoratele de poliție teritoriale, în raza de domiciliu al contravenientului, pentru a fi întocmit procesul verbal cu privire la contravenție în conformitate cu prevederile Codului contravențional, în temeiul căruia, ulterior poate fi efectuată achitarea.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

amenda , soferi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1430
Populația:
507 locuitori

Şercani este un sat din cadrul comunei Pohrebeni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Orhei și la 50 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 507 oameni. Satul Șercani a fost menționat documentar în anul 1430.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.