04 august 2017, 16:00 Realitatea moldovenească views 5863
Un nou tren pe cursa Chișinău-Odesa
04 august 2017, 16:00 Realitatea moldovenească views 5863

Un nou tren pe cursa Chișinău-Odesa

Călătoria spre Odesa va fi mai confortabilă, dau asigurări responsabilii de la Calea Ferată din Moldova. Compania naţională de transport intenţionează în scurt timp să lanseze un tren modern pe această rută. Pasagerii spun că iniţiativa este una bună, mai ales pe timp de caniculă.

Trenul care va fi pus pe şine are mobilier mult mai confortabil, acces la wifi, aer condiţionat, dar şi supraveghere video. Autorităţile din Moldova susţin că sînt la ultima etapă de negocieri cu responsabilii din Ucraina. Dacă totul va decurge fără probleme, noua garnitură va putea porni de pe peronul gării din Chişinău pînă la finele lunii august.

"La acest moment negociem asupra tarifelor cu autorităţile din Ucraina. Ne dorim de asemenea să prelungim cursa prin Odesa pînă pe litoralul din Zatoca şi Carolina Bugaz", a spus şeful adjunct al serviciului călători CFM, Constantin Pavlov.

În prezent, pasagerii sînt nevoiţi să petreacă cele patru ore pînă la destinaţie într-un tren vechi, fără sistem de ventilare.

Trenul care urmează să fie pus pe şine este asemănător cu cel de pe cursa Chişinău-Iaşi şi a fost achiziţionat în anul 2015.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

tren , Odesa , modernizare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1786
Populația:
473 locuitori

Sîrbeşti este un sat din cadrul comunei Ciutuleşti, raionul Floreşti. Satul Sîrbești este situat la o distanță de 15 km de orașul Florești și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 473 de oameni. Prima atestare documentară a satului Sîrbești datează din anul 1786.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.