05 august 2017, 15:20 Realitatea moldovenească views 4986
Cînd vor apărea primele bancnote semnate de actualul guvernator al BNM
05 august 2017, 15:20 Realitatea moldovenească views 4986

Cînd vor apărea primele bancnote semnate de actualul guvernator al BNM

Stocul trezoreriei Băncii Naționale a Moldovei este suficient pentru punerea în circulație a bancnotelor cu semnătura guvernatorului Dorin Drăguțanu „pe mai mulți ani înainte". Într-un răspuns al Băncii Naționale la o solicitare a Agenției IPN se menționează că problema semnării bancnotelor de actualul guvernator Sergiu Cioclea va fi pusă la momentul imprimării unor noi bancnote.

BNM mai precizează că bancnotele care se uzează cel mai des sînt cele care au o valoare nominală de 1, 10, 20 și 50 de lei. Durata medie de viață a unei bancnote de 1 leu este de aproximativ un an și jumătate, iar a celor de 10, 20 și 50 este și mai scurtă.

Potrivit BNM, banii retrași din circulație nu mai pot fi schimbați. Schimbului pot fi supuse doar însemnele monetare aflate în circulație, acestea fiind afișate pe site-ul BNM.

În ceea ce privește schimbul monedelor metalice pe bancnote, acest lucru se poate efectua la băncile licențiate care trebuie să asigure schimbul pentru persoanele fizice și juridice în sumă nelimitată și fără a percepe comision.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

BNM , semnătura , bancnota

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1786
Populația:
518 locuitori

Dubău este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dubău și Goianul Nou. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Dubăsari și la 67 km de Chișinău. Populaţia satului Dubău alcătuia 518 oameni în anul 2011. Satul Dubău a fost menționat documentar în anul 1786.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.