08 august 2017, 16:30 Realitatea moldovenească views 4089
50 la sută dintre moldoveni se simt fericiți
08 august 2017, 16:30 Realitatea moldovenească views 4089

50 la sută dintre moldoveni se simt fericiți

Moldovenii sînt fericiţi. Cel puţin asta arată datele unui studiu, potrivit căruia mai mult de 50 la sută dintre cetăţenii ţării noastre trăiesc acest sentiment. Potrivit datelor, majoritatea dintre aceştia locuiesc în Găgăuzia.

Potrivit studiului, cei mai fericiţi, adică aproape 53 la sută dintre cei chestionaţi, se declară moldovenii care au un loc de muncă.

Pe următoarea poziţie se află pensionarii. Şi peste 18 la sută dintre cei neangajați nu stau mai prost la acest capitol. Datele studiului mai arată că doar 10 la sută dintre studenţi trăiesc acest sentiment.

Dacă este să ne referim la regiuni, în Găgăuzia trăiesc cei mai mulţi oameni fericiţi, aproape 60 la sută dintre participanţii la studiu.

În Capitală, se consideră împliniţi 37 la sută dintre locuitori, în nordul şi sudul ţării - câte 36 la sută dintre oameni, iar în centrul Moldovei - aproape 29 la sută.

Cercetarea mai arată că femeile sunt puţin mai fericite decât bărbaţii. Sondajul a fost realizat pe un eşantion de două mii de oameni din 140 de localităţi.

În acelaşi timp, potrivit unui studiu realizat de Națiunile Unite, ţara noastră ocupă poziţia 56 din 155 în topul celor mai fericite ţări.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

sondaj , moldovenii , fericire

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1805
Populația:
896 locuitori

Topala este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Topala este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Cimișlia și la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 896 de oameni. Satul Topala a fost menționat documentar în anul 1805.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.