23 august 2017, 14:20 Realitatea moldovenească views 5059
Dodon, despre demersul Moldovei către ONU privind retragerea trupelor rusești din rmn
23 august 2017, 14:20 Realitatea moldovenească views 5059

Dodon, despre demersul Moldovei către ONU privind retragerea trupelor rusești din rmn

Igor Dodon a comentat intenția Republicii Moldova de a cere Organizaței Națiunilor Unite să discute problema retragerii trupelor rusești din stânga Nistrului. Acesta a calificat intențiile guvernării Republicii Moldova de a elimina trupele pacificatoare drept „o simplă acțiune de PR". Declarațiile au fost făcute printr-o postare pe rețele de socializare.

„Trebuie să privim separat operațiunea pacificatoare, care timp de 25 de ani s-a arătat a fi una de succes și trebuie să continue, și staționarea bazei militare, retragerea căreia este posibilă prin rezolvarea politică a conflictului. Toți înțeleg acest lucru foarte bine", a menționat Dodon.

Potrivit lui, guvernarea Republicii Moldova „nu ar trebui să arunce praf în ochi curatorilor occidentali și păpușarilor, ci să se bazeze pe pași concreți pentru restabilirea relațiilor dintre Tiraspol și Chișinău, dezolvării problemelor cetățenilor și reluării formatului de negocieri 5+2".

Realitatea.md amintește că ieri Republica Moldova s-a adresat Organizaței Națiunilor Unite cu propunerea de a discuta retragerea trupelor rusești de pe teritoriul regiunii din stânga Nistrului. Astfel, a fost solicitat ca această problemă să fie inclusă pe ordinea de zi în cadrul celei de-a 72-a sesiune a Adunării Generale a ONU care va avea loc pe 12 septembrie.

În scrisoarea reprezentantului permanent al Republicii Moldova la ONU, Victor Moraru, publicată marți, se afirmă că prezența militarilor ruși „reprezintă un pericol pentru pacea și securitatea internațională".

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , ONU , militari , Transnistria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1518
Populația:
5444 locuitori

Bubuieci este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bubuieci, Humuleşti și Bîc. Localitatea se află la distanța de 4 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 5444 de oameni. Satul Bubuieci a fost menționat documentar în anul 1518.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.