01 septembrie 2017, 12:15 Realitatea moldovenească views 4289
Rezultatele concursului „Dictare pentru fiecare
01 septembrie 2017, 12:15 Realitatea moldovenească views 4289

Rezultatele concursului „Dictare pentru fiecare"

În Grădina Publică "Ştefan cel Mare şi Sfînt" din capitală, în cadrul sărbătorii "Limba noastră", au fost anunţate rezultatele ediţiei a IV-a a concursului "Dictare pentru fiecare", organizat pe 26 august de Primăria municipiului Chişinău și Facultatea de Litere a Universităţii de Stat din Moldova, informează MOLDPRES.

Şefa Direcţiei Cultură a municipiului Chişinău, Lucia Culev, a menţionat că acest concurs a avut scopul de a promova scrierea și exprimarea corectă în limba de stat, de a sensibiliza publicul larg cu privire la importanța cunoașterii gramaticii. Ca şi în anii precedenţi, testele au fost întocmite şi verificate de profesori de la Universitatea de Stat din Moldova.

Solicitată de MOLDPRES, profesorul universitar Irina Condrea, doctor habilitat în filologie, coordonatoarea ediţiei din acest an, a afirmat că la concurs au participat peste 500 de persoane, cu vîrste cuprinse între 11 şi 70 de ani. Pe nota 10 a scris lucrarea doar o singură persoană - Viorica Guzun, absolventă a USM, stabilită de mai mulţi ani în oraşul Tallinn, Estonia. Ea a fost premiată cu 1000 de lei. Alte 22 de persoane au primit pentru lucrările lor nota 9 şi 60 nota 8.

La ce școli așa și nu a mai sunat primul sunet de clopoțel (VIDEO, FOTO)

Participanții care au scris testul pe nota 9 au primit cîte 700 de lei, iar cei cu 8 cîte 500 de lei. Premiile au fost oferite de Primăria municipiului Chișinău.

„Noi am urmărit scopul să trezim interesul faţă de scris. Acesta, însă, lasă de dorit pentru vorbitorii de limba română. Sunt reguli de gramatică care se uită. Multora le-a jucat festa punctuaţia", a precizat Irina Condrea.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

dictare , concurs

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
1350 locuitori

Mihălaşa este un sat din cadrul oraşului Teleneşti, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 1 km de oraşul Teleneşti şi la 92 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1350 de locuitori. Satul Mihălașa a fost menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.