01 septembrie 2017, 16:25 Realitatea moldovenească views 44298
Armorialul General a fost completat cu noi distincţii
01 septembrie 2017, 16:25 Realitatea moldovenească views 44298

Armorialul General a fost completat cu noi distincţii

Parlamentul a instituit noi distincţii pentru contribuții remarcabile în diverse domenii. O decizie de înregistrare a "Medaliei Democrației", "Diplomei de Onoare" și "Diplomei Parlamentului Republicii Moldova" în Armorialul General al R. Moldova a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial.

Noile distincţii vor fi oferite în semn de recunoștință și înaltă apreciere pentru merite deosebite și contribuții remarcabile în diferite domenii de activitate. Medaliile dar şi diplomele vor fi conferite de către Președintele Parlamentului atât cetățenilor Republicii Moldova, instituțiilor, organizațiilor, colectivelor de creație și unităților militare, cât și cetățenilor străini, instituțiilor, organizațiilor și colectivelor de creație din străinătate.

"Medalia Democrației" va fi acordată pentru contribuție în promovarea reformelor, apărarea drepturilor și libertăților constituționale ale cetățenilor, promovarea tradițiilor parlamentarismului, pentru merite deosebite în domeniul profesional de activitate, precum și pentru devotament în misiunile speciale de asigurare a securității țării.

"Diploma de Onoare" va fi conferită pentru promovarea intereselor și imaginii Republicii Moldova, tradițiilor și valorilor naționale, atât în țară, cât și peste hotare, pentru edificarea și valorificarea patrimoniului cultural al țării, pentru realizări deosebite în activitatea didactică și de cercetare, pentru consolidarea relațiilor diplomatice bilaterale și de colaborare cu parlamentele naționale ale altor state.

"Diploma Parlamentului Republicii Moldova" urmează a fi conferită pentru contribuție substanțială la dezvoltarea științei, artei, culturii și sportului, pentru participare activă la elaborarea politicilor de stat, pentru activitate ireproșabilă în cadrul autorităților administrației publice centrale, pentru inițiativă civică și acțiuni filantropice, pentru succese remarcabile la studii și ocuparea locurilor premiante la olimpiadele internaționale.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Moldova , distinctie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1525
Populaţia:
4184

Căinari este un oraş în raionul Căuşeni, Republica Moldova. Amplasat în partea centrală a republicii, oraşul Căinari este situat la o distanţă de 45 km de Chișinău, fiind un nod feroviar al Căilor Ferate din Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia orașului constituia 4184 oameni. Prima atestare documentară a satului Căinari, datează din anul 1525. Legenda susţine că localitatea a fost întemeiată în apropierea unui mare izvor, deoarece denumirea ei a însemnat la tătarii din Bugeac „izvor mare, clocotitor”.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.