04 septembrie 2017, 14:50 Realitatea moldovenească views 40962
Rusia a returnat în Moldova 20 de tone de mere infectate
04 septembrie 2017, 14:50 Realitatea moldovenească views 40962

Rusia a returnat în Moldova 20 de tone de mere infectate

La punctul de control internațional al autovehiculelor "Krupeț" din regiunea Kursk au fost transportate 20 de tone de mere din Republica Moldova.

Angajații Rosselkhoznadzor, care verificau camionul, au depistat obiectul de carantină - molia orientală a fructelor (denumirea lat. Grapholitha molesta), acest lucru fiind confirmat la examenul de laborator. Mașina a fost trimisă înapoi în Moldova.

„În conformitate cu legislația în vigoare, în scopul prevenirii pătrunderii și răspîndirii obiectului de carantină pe teritoriul Federației Ruse, importul mărfurilor contaminate este interzis", a comunicat Serviciul de presă al Departamentului Rosselkhonadzor pentru regiunile Oriol și Kursk.

Producția de mere era transportată din Moldova spre Nijnii Novgorod, fiind destinată SRL „Fruktovaia Kompania".

Recent, moldovenii au încercat să transporte în Rusia produse periculoase. Brînzeturile și carnea care urmau să fie livrate de cetățeni din Moldova erau fără marcaje, aceștia încălcînd și condițiile de transportare, făcînd-o cu trenul de pasageri "Chișinău-Moscova".

Sursa: bloknot-moldova.md

Cuvinte cheie:

export , Rusia , mere

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1541
Populația:
6048 locuitori

Nezavertailovca este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Nezavertailovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Tiraspol și la 126 km de Chișinău. Populaţia satului Nezavertailovca alcătuia 6048 de oameni în anul 1997. Satul Nezavertailovca a fost menționat documentar în anul 1541.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.