05 septembrie 2017, 15:30 Realitatea moldovenească views 3759
Moldovenii cheltuiesc cei mai mulţi bani pentru mîncare
05 septembrie 2017, 15:30 Realitatea moldovenească views 3759

Moldovenii cheltuiesc cei mai mulţi bani pentru mîncare

Peste două mii de lei – aceasta este suma ce au cheltuit-o moldovenii, lunar, în 2016, pentru procurarea alimentelor. Este vorba despre 42 la sută din veniturile totale.

Locul al doilea revine cheltuielilor pentru întreținerea locuinței, ce reprezintă aproximativ 18 la sută din banii ce îi cîştigă moldovenii.

Puţin peste şase la sută revin îngrijirii medicale şi serviciilor de sănătate.

Cu patru la sută mai mult oamenii sînt gata să cheltuiască pentru distracţii şi agrement, în procente fiind vorba de aproape zece la sută din venituri.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

bani , alimentatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1522
Populația:
735 locuitori

Bîrlădeni este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte trei localităţi: Bîrlădeni, Paladea şi Rujniţa. Satul Bîrlădeni este aşezat pe cursul de sus al rîului Ciuhur, la o distanţă de 9 km de staţia de cale ferată Rediul Mare, la 25 km de oraşul Ocniţa şi la 207 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului Bîrlădeni constituia 735 de oameni. Prima atestare documentară a satului Bîrlădeni datează din anul 1522.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.