06 septembrie 2017, 11:20 Realitatea moldovenească views 21424
Filip: Militarii moldoveni vor participa la exerciţiile de instruire în Ucraina
06 septembrie 2017, 11:20 Realitatea moldovenească views 21424

Filip: Militarii moldoveni vor participa la exerciţiile de instruire în Ucraina

Militarii moldoveni vor participa la exerciţiile de instruire în Ucraina, pentru a face mai puternică armata. Declarația a fost făcută de către premierul Pavel Filip în debutul şedinţei de Guvern. O hotărîre în acest sens a fost aprobată, astăzi, de Cabinetul de miniştri.

Pavel Filip a comentat și decizia președintelui Igor Dodon de a interzice militarilor moldoveni din ţara noastră să participe la exerciţiile militare din Ucraina.

"Şeful statului a refuzat participarea contingentului moldovenesc la exerciţii militare în Ucraina. Este al şaselea refuz, pentru că au mai fost altele 5. În mare parte bugetul pentru aplicaţii şi instruiri e oferit de partenerii noştri de dezvolare. Neparticiparea la aceste deja 6 instruiri ar costa mai mult de 5 milioane de lei. Nu pot înţelege care sînt argumentele. Nu sunt argumente şi temeiuri plauzibile. Nu cred că cinenava vrea o armată slabă. Trebuie să clarificăm această situaţie. Sa introducem o hotărîre de guvern pe ordinea de zi privind participarea militarilor la stagiul de zi în Ucraina", a precizat premierul Pavel Filip.

Exerciţiile militare vor fi desfăşurate în perioada 7 - 23 septembrie. La aceste aplicaţii, militarii armatei noastre participă anual încă din 1996. Evenimentul are drept scop consolidarea capacităţilor de apărare şi promovare a imaginii armatei pe arena internaţională.

Menţionăm că preşedintele ţării, Igor Dodon, a interzis participarea contingentului moldovenesc în exerciţiile militare "Rapid Trident" din Ucraina.

Nu este primul caz în care Igor Dodon interzice militarilor să participe la exerciţii regionale. În luna februarie, şeful statului a refuzat să semneze decretul privind detașarea contingentului militar la aplicaţiile din România.

Cuvinte cheie:

Pavel Filip , militari , Ucraina

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
224 locuitori

Morovaia este un sat din cadrul comunei Trebujeni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Orhei și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 224 de oameni. Satul Morovaia fost menționat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.