14 septembrie 2017, 15:30 Realitatea moldovenească views 5353
Sandu: Unirea nu poate fi impusă aşa cum s-a întîmplat altă dată
14 septembrie 2017, 15:30 Realitatea moldovenească views 5353

Sandu: Unirea nu poate fi impusă aşa cum s-a întîmplat altă dată

Preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, a declarat recent, în cadrul celui de-al doilea Congres extraordinar al formaţiunii, că nu crede că Unirea României cu Republica Moldova ar fi posibilă, pentru că „nu este real ca UE să permită unui stat membru să înghită un teritoriu".

„Considerăm că nu este real ca UE să permită unui stat membru să înghită un teritoriu, care este divizat, care nu are stat de drept şi toate celelalte păcate pe care le are astăzi Republica Moldova", a menţionat Maia Sandu. Liderul PAS afirmă că „cei care cred şi promit că pot să facă Unirea astăzi sau mîine îşi asumă această promisiune, dar noi o credem nerealistă". „În primul rînd din perspectiva UE, pentru că trebuie să îndeplinim nişte condiţii clare şi în al doilea rînd pentru că trebuie să existe consens naţional la acest subiect", a subliniat Sandu. Ea e de părere că nu poate fi impusă sau făcută Unirea aşa cum s-a întîmplat altă dată", a precizat preşedintele PAS.

Sursa: adev.ro

Cuvinte cheie:

Maia Sandu , unire

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1895
Populația:
207 locuitori

Roşcanii de Sus este un sat din cadrul comunei Ghiduleni, raionul Rezina. Satul Roșcanii de Sus este situat la o distanță de 43 km de orașul Rezina și la 99 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 207 oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1895.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.