28 septembrie 2017, 10:17 Realitatea moldovenească views 4532
Europa Unită: provocările timpului și perspective
28 septembrie 2017, 10:17 Realitatea moldovenească views 4532

Europa Unită: provocările timpului și perspective

Veaceslav Matveev

Precum am menționat în materialele anterioare, campania de distrugere a Occidentului, precum și a întregii civilizații europene, a intrat în faza finală.

În prezent nu e un secret că deplasarea prin Europa a gloatelor de emigranți musulmani și africani este un proiect bine motivat și planificat. În spatele lui stau cei care transferă, totodată, resursele financiare și industriale din Europa în China și țările lumii a treia.

Iar acum – Spania ...

Să ne amintim ce s-a întîmplat în Europa în ultimul timp. În august, două atacuri teroriste cu utilizarea automobilelor au fost săvîrșite la intervalul de cîteva ore în Catalonia spaniolă.

Pe 17 august, un microbuz a intrat în mulțime pe bulevardul Rambla și a mers cîteva sute de metri. În urma actului terorist au murit 13 persoane, iar alte 100 au fost rănite. Mulți oameni erau în stare gravă. În noaptea spre 18 august, poliția a comunicat despre distrugerea a cinci teroriști în orașul balnear Cambrils, la 120 km de Barcelona. Atacurile din Spania au fost revendicate de gruparea „Stat Islamic".

Senatorul centrist, președinta Comisiei pentru lupta împotriva jihadismului a Senatului francez, Natalie Gule a declarat: „În fața noastră stă o provocare la scară europeană. Noi trebuie să găsim soluții înțelepte. Pentru că numai pedepsele nu vor soluționa problema. De trei ani lucrăm asupra creării legilor represive, dar, din păcate, arestăm nu chiar multe persoane. Deși, desigur, serviciile noastre previn actele teroriste. Dar, din nefericire, alte acte oricum au loc. Noi vedem asta pe exemplul tragediei din Spania. Noi sîntem neputincioși, pentru că, desigur, nu știm nici locul, nici ora. Și acest caracter al atacurilor este absolut imprevizibil... Știți că sîntem supuși pericolului. Începînd cu atacul de la «Charlie Hebdo», noi reacționăm post factum. Vom interzice cuțitele, din cauza atacurilor în care sînt folosite cuțitele. Apoi vom mai interzice ceva, ce va fi utilizat în noile atacuri. Noi ne aflăm în pericol. Singurul lucru ce s-a schimbat cu adevărat este însăși lupta cu terorismul, precum și organizarea activității serviciilor speciale. Totodată, noi avem întreg arsenalul de norme juridice necesare pentru lupta antitero. Dar noi trebuie să punem la punct procesul de informare, comunicare și, desigur, să lucrăm asupra prevenirii actelor teroriste. Toate acestea rămîn actuale. Trebuie să consolidăm măsurile de securitate în locurile aglomerate, dar, totodată, nu avem de gînd să transformăm în tranșee centrele orașelor noastre. Așa că toate acestea rămîn a fi o problemă extrem de complicată".

Ştirea despre actul terorist din Barcelona a apărut pe primele pagini ale ziarelor franceze. Prima publicație „Le Figaro", într-un editorial, a calificat cele întîmplate drept „terorism low cost", care a lovit drept în inima Europei libere. „Înfrînși la Mosul, strînși la perete în Rakka, dușmanii noștri continuă lupta, inclusiv în Occident, deși aici ei utilizează cu totul alte arme. Din 2014, gruparea radicală „Stat Islamic" i-a chemat pe „ostașii califatului" să se înarmeze cu toate obiectele posibile: pietre, cuțite, mașini... Această ideologie perversă nu va muri în nisipurile Mesopotamiei. Frica cuprinde vechiul nostru continent", concluzionează autorul editorialului din „Le Figaro".

În opinia istoricului Jean-Pierre Filiu, Spania a fost mult timp ținta teroriștilor, pentru că ea era baza lor, precum și loc de racolare. Istoricul menționează, în primul rînd, Catalonia, precum și orașele Ceuta și Melilla – semienclave spaniole pe teritoriul Marocului. „Radicalii au atacat Spania", subliniază „Le Monde".

Așa-zisa perioadă de „liniște" s-a încheiat pe 17 august curent. Apropo, pe 18 august, la Turcu (Finlanda), un individ a atacat trecătorii. Acesta era un emigrant din Maroc. Țintele lui erau în special, femeile. În noaptea de 18 spre 19 august, în timpul perchezițiilor la Turcu, poliția a reținut încă cinci bănuiți. Asemenea fapte nu sînt singulare.

Recent – pe 15 septembrie, la o oră de vîrf s-a produs o explozie în metroul din Londra (o bombă a explodat într-o găleată lăsată într-o pungă lîngă vagonul trenului), în urma căreia au avut de suferit 22 de persoane. Actul terorist a fost revendicat de gruparea „Stat Islamic".

Anterior, pe 7 aprilie 2017, în centrul Stockholmului, pe principala stradă pietonală a orașului, Drottninggatan, un camion a intrat în mulțime. Vehiculul s-a oprit doar după ce a intrat în vitrina unui magazin. Au murit cel puțin două persoane, iar mai mulți oameni au fost răniți.

Pe 22 martie, la Londra, un infractor a mers cu mașina pe podul Westminster, a urcat pe trotuar, rănind cîțiva oameni, și a ajuns la Parlament, unde mașina a fost oprită de un polițist. Bărbatul aflat în vehicul l-a rănit pe polițist cu un cuțit și a fost împușcat de un alt polițist. În timpul incidentului au fost răniți cel puțin 12 oameni.

Pe 3 februarie, la Paris, un individ îmbrăcat într-un maiou negru cu craniu cu două macete în mîini strigînd „Allah Akbar" a atacat o patrulă militară, ce apăra ordinea publică lîngă Luvru. Aceste fapte pot fi enumerate la nesfîrșit.

De ce actele teroriste s-au mutat pe peninsula Iberică

Noi vedem că are loc un proces de subminare a păcii și liniștii pe continentul european. În spatele acestui proces stau oameni destul de influenți, reprezentanți ai cercurilor oligarhice, o parte a elitei politice din Europa și elita așa-zisei aristocrații „negre", care de zeci de ani își dictează condițiile elitelor europene, distrugînd ultimul proiect integraționist. Noi scriam despre el – despre un proiect mesianic și profund mistic.

Acesta prevede crearea pe continent a unui principiu sacral al puterii, în spatele căruia stă vechea Europă aristocratică și organizația ocultă și mistică pe care o conduce Prioratul Sionului. Scopul ei, spre deosebire de planurile guvernului mondial, este înscăunarea pe tronul european al ultimului monarh al Europei.

Însă forțele nu sînt egale, elita „neagră" mondială este mai puternică decît familiile aristocratice europene, de aceea ea distruge cu succes toate proiectele Prioratului Sionului, expediind în Europa un val de teroriști după altul. În prezent, după impulsionarea activității serviciilor speciale ale Italiei, Greciei și Libia, aceasta închide direcția italiană. În acest caz, drept un nou front este anunțată peninsula Iberică. Portugalia și Spania se află în primele rînduri ale luptei cu fundamentalismul islamic. Însă Spania încă este subminată din interior, repetînd varianta Iugoslaviei, or, Iugoslavia era gardianul balcanic al Europei.

Același gardian al Europei acum este Spania. Familia regală a acesteia este discreditată în totalitate. Simultan au loc tentative de distrugere a regatului spaniol și de separare a Cataloniei și Țării Bascilor. Cu siguranță, aceste acțiuni ale guvernului mondial sînt bine planificate și au scopuri clare – de a transforma Insula Iberică în avangarda promovării fundamentaliștilor și teroriștilor.

Elita europeană distruge Europa Unită

Pe acest fundal, este destul de clară poziția elitei britanice, care a decis să scoată țara din UE. Acesta nu este doar ultimul ordin al reginei Elizaveta a II-a, ci este ultima tentativă a britanicilor de a se proteja de ororile teroriste care în viitor vor cuprinde iminent Europa. Pe acest fundal este clară și poziția unui șir de țări din Europa de Est, care au inițiat procesul de distanțare de Bruxelles. Am în vedere Ungaria și Polonia. Ungaria în general și-a închis granițele pentru emigranții din Orientul Apropiat și Africa. Pe această cale se află și Austria. Se cunoaște și poziția dură a Confederației Elvețiene și a Liechtensteinului, aflat în uniune diplomatică cu aceasta.

Însă cea mai dură poziție în această problemă a manifestat-o Polonia. Polonezii și anterior, în majoritatea lor, erau reticenți față noile reguli ale UE. În problemele religiei, problemele de gen, ale susținerii de către funcționari a sancțiunilor împotriva Israelului, care, spre deosebire de europeni, luptă împotriva terorismului de zeci de ani. În acest context este curios faptul că elita europeană liberală și cea libertariană extrem de radicală condamnă demult Israelul, înconjurat de dușmani aprigi. Ea condamnă și guvernul legal al Siriei, care încearcă să se opună atacului agresiv al ISIS și al altor grupări fundamentaliste, dar nu vede lucrurile evidente de sub nas – faptul că și actuala elită politică a Europei distruge cu mîinile sale propriul continent, propria civilizație și propria casă. Aceasta nu va reuși să se ascundă în SUA, Argentina sau Rusia. Prin urmare, ea face acest lucru orbește, fiind ghidată pe această cale de structuri mai bine informate și conspirate. Însă această elită își cîștigă cinstit pîinea. În acest sens nu este clară agresivitatea elitei politice europene împotriva guvernului Poloniei, care nu vrea să participe la acest marasm istoric și suicid politic.

Politologul rus Gevorg Mirzayan scrie în acest sens următoarele: „Anume din acest motiv, Varșovia practic a organizat o răscoală, pe care unii deja au numit-o contrarevoluție culturală, deoarece Polonia a început să pună accentul pe promovarea uni politici conservatoare, de orientare națională în organizația liberală supra-națională. Polonezii au refuzat să primească refugiați, au elaborat un șir de legi privind înăsprirea controlului statului asupra mass-mediei (care, în opinia unor activiști, este extrem de liberală)".

Președintele Consiliului European, Donald Tusk (care a fost cîndva principalul adversar al lui Kaczynski în politica poloneză), se opune cel mai mult actualului curs al Varșoviei. Potrivit lui, schimbările politice întorc Polonia înapoi atît în timp, cît și în spațiu, înapoi spre Est.

Astfel, în prezent, în Europa s-a creat o situație politică complicată. Aceasta constă în faptul că actuala elită politică, crescută pe ideile de stînga și înnebunită de planurile sale, este condusă de anumite cercuri în distrugerea Europei Unite. Acest proiect nu a fost creat de ea și nici prelungit de ea. De aceea, conducerea actuală a UE nu are niciun drept să distrugă civilizația, care nu a fost creată de ea, nu este dreptul ei să distrugă ceea ce are rădăcini istorice și culturale vechi.

Continuarea aici.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Veaceslav Matveev , Europa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
800 locuitori

Băneştii Noi este un sat din cadrul comunei Băneşti, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţă de 10 km de oraşul Teleneşti şi la 92 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 800 de oameni. Satul Băneştii Noi a fost menționat documentar în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.