05 octombrie 2017, 11:15 Realitatea moldovenească views 5329
CFM va fi reorganizată prin separarea în trei întreprinderi
05 octombrie 2017, 11:15 Realitatea moldovenească views 5329

CFM va fi reorganizată prin separarea în trei întreprinderi

Guvernul a aprobat concepția pentru restructurarea sectorului feroviar și a ÎS „Calea Ferată din Moldova", pentru anii 2018-2021, document care prevede inițierea reorganizării întreprinderii prin separare în trei societăți pe acțiuni independente pentru infrastructură, călători și mărfuri, transmite IPN.

Împărțirea activităților CFM în trei sectoare, care vor exercita activitatea pe piața transporturilor în mod autonom, va permite separarea strictă a sarcinilor, garantarea independenței societăților și orientarea acestora spre competitivitate în afaceri, se spune în nota informativă a proiectului.

Printre obiectivele anunțate se numără crearea Agenției Feroviare, a Autorității de Investigare a Accidentelor, precum și deschiderea pieței feroviare din Republica Moldova pentru actori privați și atragerea noilor operatori feroviari.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

calea ferata , întreprindere

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1636
Populația:
359 locuitori

Chetroşeni este un sat din cadrul comunei Mireşti, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 43 km de orașul Hîncești și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 359 de oameni. Satul Chetroşeni a fost menționat documentar în anul 1636.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.