26 octombrie 2017, 14:15 Realitatea moldovenească views 63437
Recolta de mere este mai bogată ca anul trecut
26 octombrie 2017, 14:15 Realitatea moldovenească views 63437

Recolta de mere este mai bogată ca anul trecut

Anul acesta roada de mere este mai bogată și de o calitate mai bună în comparație cu anul trecut. Producătorii au șanse mai mari să exporte mere pe piața europeană, dar și pe cea rusească, în condițiile în care în aceste țări s-au înregistrat înghețuri, iar recolta este mai mică.

Solicitat de IPN, directorul executiv al Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Fructe „Moldova Fruct", Iurie Fală, a spus că anul acesta vor fi strânse în jur de 430 de mii de tone de mere. „Calitatea s-a dovedit a fi mai bună și cantitatea mai mare cu vreo 3% decât anul trecut. Aceasta, în situația în care în Uniunea Europeană, în întregime, se înregistrează un minus de 23%, iar țările mari producătoare au minus de 30%, cum ar fi Polonia, minus 46% – Germania", a notat directorul asociației.

Alexandru Fală a menționat că oportunități de export sunt și pe piața rusească, deoarece și Federația Rusă a fost afectată de înghețuri. „Ne așteptăm că va fi un sezon de comerț, până în acest moment nu e rău", spune Alexandru Fală.

Merele moldovenești sunt exportate preponderent pe piața rusească, spre deosebire de prune, struguri de masă, care în mare parte ajung în UE.

Sursa: timpul.md

Cuvinte cheie:

recoltă , mere

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1897
Populația:
211 locuitori

Teleşeuca Nouă este un sat din cadrul comunei Teleşeuca, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Dondușeni și la 201 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 211 oameni. Satul Teleşeuca Nouă a fost menționat documentar în anul 1897.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.