30 octombrie 2017, 14:25 Realitatea moldovenească views 54055
Moldovenii din Liban vor avea un centru cultural
30 octombrie 2017, 14:25 Realitatea moldovenească views 54055

Moldovenii din Liban vor avea un centru cultural

Ambasada Republicii Moldova în Republica Libaneză cu reședința la Ankara, a realizat o nouă acțiune în cadrul proiectului "Ambasada vine mai aproape de tine". În timpul vizitei în or. Beirut, în afara serviciilor consulare oferite moldovenilor stabiliți cu traiul în Liban, a fost găsit un spațiu separat care urmează să servească drept Centru educațional-cultural pentru copiii și membrii diasporei. Solicitarea a fost înaintată de către conaționalii noștri în timpul vizitei anterioare a funcționarului consular al Ambasadei, la inaugurarea sediului Consulatului Onorific al Republicii Moldova în capitala libaneză.

Spațiul respectiv, a fost oferit gratuit de către Consulul Onorific al Republicii Moldova la Beirut, dl Elias Saad, și a fost dotat din contul acestuia cu cele necesare – tablă de scris, proiectoare, mese de scris și scaune, etc. Sala respectivă a fost prezentată cetățenilor noștri, printre care s-au numărat și membrii Asociației de prietenie moldo-libaneze, care au mulțumit pentru condițiile deosebite oferite pentru copii și s-au angajat să găsească din rîndul lor o persoană cu studii didactice pentru asigurarea procesului de studii.

Cu acest prilej, unui grup de părinți, membri ai diasporei, le-au fost înmînate drept cadou abecedare "Albinuța", oferite la solicitarea Ambasadei, de Biroul pentru relații cu diaspora, în cadrul proiectului Guvernului Republicii Moldova. Cetățenii noștri și Oficiul Consulului Onorific în Republica Libaneză vor stabili în cel mai scurt timp un program de activitate educațional-culturală.

Sursa: turcia.mfa.md

Cuvinte cheie:

diaspora , Liban , cultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
998 locuitori

Bleşteni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Bleşteni şi Volodeni. Satul Bleşteni se află la o distanță de 12 km sud-vest de Edineţ, la 17 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 214 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 998 de oameni. Este menţionat pentru prima dată în documentul datat cu 19 mai 1575, cu numele Blişceanăuţi, ţinutul Hotin.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.