03 noiembrie 2017, 14:25 Realitatea moldovenească views 13153
Un mesaj important pentru Moldova din partea Rosselhoznadzor
03 noiembrie 2017, 14:25 Realitatea moldovenească views 13153

Un mesaj important pentru Moldova din partea Rosselhoznadzor

Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară şi Fitosanitară „Rosselhoznadzor" și Serviciul Veterinar al Moldovei au trecut la un sistem electronic de notificare privind livrările de produse supravegheate.

Acest fapt a fost comunicat de mass-media rusă cu referire la Rosselhoznadzor, menționînd că începînd cu 1 ianuarie sistemul automatizat „Argus" va oferi acces la notificările preliminare privind produsele care ajung din Moldova pe adresa destinatarilor din Rusia, precum și produsele care sînt tranzitate prin teritoriul FR.

„În acest context, începînd cu 1 ianuarie 2017 toate mărfurile supravegheate de Serviciul de Supraveghere care au ajuns fără notificările menționate vor fi restituite expeditorului", scrie în comunicat. Pe lîngă aceasta, din aceeași zi Serviciul Veterinar al Moldovei nu va mai transmite notificări preliminare prin poștă.

După cum a precizat Rosselhoznadzor, aceste lucrări sînt efectuate în cadrul implementării certificării veterinare electronice între Rosselhoznadzor și Serviciul Veterinar al Moldovei, fiind orientate spre contracararea escrocheriilor și a introducerii produselor care nu corespund cerințelor de securitate în FR.

Sursa: kp.md

Cuvinte cheie:

mesaj , Moldova , Rusia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
673 locuitori

Codru este un sat din cadrul comunei Mîndreşti, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 15 km de oraşul Teleneşti şi la 102 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 673 de oameni. Satul Codru a fost menționat documentar în anul 1607.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.