21 decembrie 2017, 11:15 Realitatea moldovenească views 3763
Moldova va primi 22,2 de milioane de dolari de la FMI
21 decembrie 2017, 11:15 Realitatea moldovenească views 3763

Moldova va primi 22,2 de milioane de dolari de la FMI

Fondul Monetar Internațional a aprobat o nouă tranșă de 22,2 de milioane de dolari pentru Moldova. Consiliul de directori a avizat pozitiv raportul angajamentelor asumate de Guvern. Şeful executivului, Pavel Filip, a scris pe o reţea de socializare că oferirea acestui sprijin bugetar confirmă că Guvernul, Parlamentul și Banca Națională au realizat încă un set important de reforme convenite cu FMI.

"Consiliul de directori al Fondului Monetar International a aprobat astăzi o nouă tranșă de 22,2 de milioane de dolari pentru Republica Moldova, după ce a avizat pozitiv raportul privind îndeplinirea de către Guvern a angajamentelor asumate în cadrul programului. Banii sunt destinați cetățenilor, vor veni ca suport bugetar și vor fi direcționați spre nevoile lor sociale și economice. Dincolo însă de partea financiară, această nouă tranșă confirmă că Guvernul, Parlamentul și BNM, au realizat încă un set important de angajamente și reforme din cele convenite cu FMI. Avem multe lucruri de făcut mai departe și Guvernul rămîne pe deplin angajat în programul de reforme și în obținerea de rezultate pozitive pentru cetățeni", a scris premierul Pavel Filip.

Iar printr-un comunicat de presă emis de FMI, directorul ajdunct al instituţiei financiare a declarat că Moldova înregistrează progrese importante în ceea ce privește consolidarea stabilității macroeconomice și financiare. Oficialul susţine că în urma acestor realizări, mediul de afaceri s-a îmbunătățit şi au fost atrase mai multe investiţii străine şi interne.

Potrivit FMI, printre principalele priorităţi ale Chişinăului pentru următoarea perioadă trebuie să se regăsească şi recuperarea încrederii cetăţenilor în sistemul bancar şi combaterea corupţiei.

În data de 7 noiembrie 2016, bordul Fondului Monetar Internaţional a aprobat un program pentru trei ani cu Republica Moldova.

Pînă în prezent, au fost debursați aproximativ 59 de milioane de dolari din totalul programului de peste 183 de milioane de dolari.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

bani , FMI

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1903
Populația:
87 locuitori

Alexandrovca este un sat din cadrul comunei Plopi, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Cantemir și la 127 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 87 de oameni. Satul Alexandrovca a fost înființat în anul 1903.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.