11 ianuarie 2018, 11:00 Realitatea moldovenească views 9659
Antreprenorii moldoveni vor putea participa la cele mai importante expoziţii din Germania
11 ianuarie 2018, 11:00 Realitatea moldovenească views 9659

Antreprenorii moldoveni vor putea participa la cele mai importante expoziţii din Germania

Antreprenorii din Republica Moldova vor putea participa la cele mai importante expoziţii ce vor avea loc în Germania, pe parcursul anului 2018.

Acest lucru va fi posibil după ce în cadrul Consulatului General al Moldovei la Frankfurt a fost deschis Biroul comercial-economic (BCE), obiectivele căruia sunt promovarea produselor moldoveneşti pe piaţa de desfacere a Germaniei, atragerea investiţiilor germane în economia moldovenească şi dezvoltarea turismului între ambele state.

Potrivit unui bilanț al BCE, volumul comerțului exterior al Republicii Moldova cu Republica Federală Germania în perioada ianuarie-septembrie 2017 a înregistrat suma de 389,6 milioane de dolari. Comparativ cu perioada similară a anului 2016, comerţul exterior s-a majorat cu 21%.

După valoarea volumului schimburilor comerciale înregistrate, Germania s-a situat pe locul cinci printre partenerii comerciali ai Republicii Moldova, cu o pondere de 7,7% în comerţul total al republicii.

Agențiile de Dezvoltare Regională din țara noastră au făcut publică lista celor mai importante expoziții ce urmează să se desfășoare în Germania în acest an. În total este vorba despre 15 expoziții în diferite domenii.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

antreprenoriat , expoziție , Germania , 2018

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1630
Populația:
514 locuitori

Braicău este un sat din cadrul comunei Sudarca, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Dondușeni și la 212 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 514 oameni. Satul Braicău a fost menționat documentar în anul 1630.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.