08 februarie 2018, 17:15 Realitatea moldovenească views 12001
Rosselhoznadzor a interzis 21 de tone de mere moldovenești
08 februarie 2018, 17:15 Realitatea moldovenească views 12001

Rosselhoznadzor a interzis 21 de tone de mere moldovenești

Aproape 21 de tone de mere moldovenești au fost interzise spre a fi importate în Rusia. În urma verificărilor efectuate la punctual de frontieră ruso-ucrainean „Krupeț", inspectorii Rosselhoznadzor au decis să întoarcă lotul de marfă.

Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară a invocat faptul că informațiile referitoare la importator, indicată pe ambalajul mărfii cu cele din certificatele fitosanitare. Aceasta este o încălcare a cerințelor fitosanitare pentru produsele importate pe teritoriul Uniunii Economice Euroasiatice.

Bani.md amintește că în noaptea dinspre 16 spre 17 ianuarie, două camioane cu mere de origine moldovenească au fost interzise de către Serviciul fitosanitar rus Rosselhoznadzor. La 5 decembrie 2017, alte 20 de tone de mere moldovenești au fost interzise în Federația Rusă.

Sursa: realitatea.md

Cuvinte cheie:

Rusia , mere , interdicţie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
7430 locuitori

Peresecina este un sat şi comună din raionul Orhei. Peresecina este unicul sat din comuna cu acelaşi nume amplasat intr-o regiune colinară şi de şes, pe rîul Ichel, de-a lungul şoselei dintre Orhei şi Chișinău. Distanţa pînă la Chișinău este de 28 km, până la Orhei 18 km. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 7430 de oameni. Prima atestate documentară a satului datează din 4 mai 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.